EHF je pred anketo vedela za štiri primere podkupovanja, odgovori sodnikov in delegatov pa so odkrili še dva nova primera.

EHF je že minuli teden sprožila postopek proti nemškemu sodniškemu paru Frank Lemme/Bernd Ullrich, potem ko so se nemški mediji na veliko razpisali o 50.000 dolarjev vredni nagradi, ki jo je sodnikoma iz Magdeburga namenilo rusko moštvo Čehovski medvedi na finalni tekmi pokala pokalnih zmagovalcev s španskim Valladolidom leta 2006. Lepo vsoto ameriških zelencev v prtljagi nemškega sodniškega para so odkrili ruski cariniki na moskovskem letališču, začasno suspendirana Lemme in Ullrich pa sta seveda odločno zanikala, da sta prejela denar od klubskih "specialcev" ruskega prvaka.

Zaradi vseh domnevnih sodniških afer ter podkupovanj je EHF že ukrepala: na Dunaju so se odločili, da sodniški pari za ligo prvakov ne bodo znani prej kot dve uri pred vsako tekmo, ukrep pa je stopil v veljavo že pred današnjim nemškim četrtfinalnim obračunom v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini med Flensburgom in Hamburgom.