WADA je UEFA in FIFA predlagala, da bi zvezi v prihodnje sporočali za tri mesece vnaprej, kje se njihovi nogometaši nahajajo, medtem ko nogometni organizaciji na to nista pristali, saj naj bi ukrepi preveč posegali v zasebnost športnikov.

"Nogomet je ekipni šport in ne individualni. Igralci so šest dni na teden na igrišču in takrat na voljo za dopinške teste, ker jih je moč zlahka najti. V individualnih športih se trenira po individualnih programih in razumemo, da je pri teh potrebno sporočati, kje se športniki nahajajo," sta zapisali UEFA in FIFA.

Predsednik WADA John Fahey pa je poudaril, da je v boju proti dopingu glavni element presenečenja, torej da športnik ni pripravljen na testiranje, kar bi dosegli z natančnejšimi podatki o nahajanju športnikov za tri mesece vnaprej. "Znano je, da športniki, ko vedo, da bodo testirani, dopinga ne jemljejo, poleg tega pa nekatere prepovedane substance iz telesa hitro izginejo. Prav zato je pomembno, da nogometaš ne ve, kdaj bo testiran," je dejal Fahey.