Armstrong je prvo noč po poškodbi preživel v hiši svojega šefa Bruyneela v Madridu, že danes pa bo odletel v domovino, kjer ga bodo v teksaškem Austinu tudi operirali, če bo potrebno.

"Načrti za francoski Tour ostajajo nespremenjeni. Zlomljena ključnica marca še ne pomeni, da ne moreš nastopiti na dirki julija, pa tudi posebnega vpliva na njegovo predstavo poškodba ne bo imela," je prepričan vodja Armstrongovega moštva Bruyneel. Več težav bodo imeli v kazahstanski ekipi pri načrtovanju nastopa na dirki po Italiji, kjer je 37-letni Američan tudi nameraval nastopiti. Start dirke je dva meseca pred dirko po Franciji, kar pomeni, da bi imel Armstrong za okrevanje na voljo le dva meseca.

"Sam nastop ne bo ogrožen. A težko bo doseči neko raven ter nato tudi tekmovati na visoki ravni. V sedanjem položaju na Giru zanesljivo ne bo v vlogi favorita. Če bo lahko šel na start, bomo morali spremeniti prioritete," je o tej temi dejal vodja Astane, ki je omenil tudi svetlo plat Armstrongove poškodbe: "če bi moral izbirati kost, ki bi si jo zlomil, bi izbral ključnico. Najlažje se zaceli, po drugi strani pa ni noga, roka ali kolk, kar pomeni več mesecev okrevanja." Bruyneel je tudi pojasnil, da je bil Armstrongov padec tako hud, da je ob pristanku na tleh počila tudi njegova kolesarska čelada.

Italijanski Giro se bo začel 9. maja, francoski Tour pa 4. julija.