Osgood je bil pred tem v vratih Detroita zelo zanesljiv pri zmagovitem nizu štirih tekem, tokrat pa mu ni šlo. Edini gol v uvodni tretjini je za gostitelje dosegel Dion Phaneuf, ko je premagal Osgooda z razmeroma lahkim strelom. Ob Phaneufu in Cammalleriju so se med strelce vpisali še Jamie Lundmark, Curtis Glencross in Craig Conroy, ki je zadel nebranjeno mrežo. Detroit je sicer v zadnjih desetih minutah skušal ujeti priključek in z goloma Johana Franzna in Jirija Hudlerja prišel na 3:4, a preobrat mu ni uspel. En zadetek za goste, prvake centralne skupine, je uspel tudi Pavlu Dacjuku, ki je zabil še 30. gol v dresu Red Wings.

Philadelphia Flyers so na domačem ledu s 4:2 premagali New Jersey Devils; Jeff Carter in Simon Gagne sta zadela v začetku zadnje tretjine in popeljala gostitelje do zmage. Oba omenjena igralca sta v dobrih dveh minutah na ledu dosegla svojevrstna jubileja; Carter je zabil svoj 40. zadetek, Gagne pa 30. Za vratarja gostov Kanadčana Martina Brodeurja je bil to komaj tretji poraz v 12 tekmah, odkar se je vrnil na ledene ploskve po operaciji. Med strelce sta se pri New Jerseyju, ki je tako zamudil prvo priložnost, da si zagotovi nastop v končnici, vpisala Brendan Shanahan in Jamie Langenbrunner.

Šele podaljšek pa je odločil tekmo na Floridi, kjer so na koncu domači hokejisti moštva Florida Panthers z 2:3 klonili proti Carolina Hurricanes. Zadetek Raya Whitneyja 1:37 minute po začetku podaljšane igre je bil dovolj za zmago gostov. Po enkrat sta zadela še Tuomo Ruutu in Patrick Eaves, gosti pa so se povzpeli na peto mesto vzhodne konference.