San Jose je po zmagi proti Dallasu zdaj s 104 točkami le še eno točko za Detroitom. Za San Jose so zadetke dosegli Joe Pavelski, Joe Thornton, Milan Michalek, Devin Setoguchi in Patrick Marleau. Vratar Jevgenij Nabokov ni imel veliko dela, dobil je dva gola in ustavil 23 poskusov tekmecev.

Rangerji so v domači dvorani s tremi goli v drugi tretjini strli odpor Buffala. Za Rangerje je bil strelsko uspešen tudi Chris Drury, nekdanji kapetan Buffala. Izkazal pa se je tudi vratar Henrik Lundqvist s 37 obrambami.

Osmo zaporedno domačo zmago, kar je najdaljši niz po sezoni 2005/06, ko je moštvo osvojilo naslov prvaka, je dosegla Carolina. Veliko zaslug ima vratar Cam Ward z 31 obrambami, mrežo Washingtona pa so zatresli Rod Brind'Amour, Joni Pitkanen, Anton Babčuk in Joe Corvo.

V Montrealu so bili domači navijači znova razočarani, ne le zaradi poraza, temveč zaradi zmage večnega tekmeca Toronta. Junak zmage je bil Aleksej Ponikarovski z dvema goloma in dvema podajama. Pri poražencih je dvakrat v polno zadel Maxim Lapierre, vendar njegova zadetka nista bila dovolj za preobrat. Phoenix je brez težav opravil z Vancouvrom, Ilija Brizgalov je dobil le en gol, še tega vsega minuto in pol pred koncem, in zbral 34 obramb, Shane Doan pa je dosegel 27. gol v sezoni.

Edina sinočnja tekma, ki se je končala po dodatnem delu igre, je bil obračun med Tampo in Atlanto. Uspešnejši so bili gostje, za katere je Slava Kozlov edini zadel kazenski strel; vratar Atlante Johan Hedberg je ubranil vse poskuse tekmecev.

Preobrat v zadnjih minutah so zrežirali hokejisti iz Columbusa. Floridski Panterji so vodili z 1:0 vse od sredine prve tretjine, nato pa je Raffi Torres dosegel dva gola v 57. in 58. minuti. Za piko na i je z zadetkom v nebranjeno mrežo poskrbel še Antoine Vermette.