Čeprav v teh dneh vstopno-izstopna mesta ob reki Soči še samevajo, pa večji vrvež pričakujejo v začetku prihodnjega meseca. Na reki veljajo stara pravila, saj bovška in tolminska občina še nista sprejeli odloka o rabi in varovanju vstopno-izstopnih mest za športno plovbo. Nov odlok pa prinaša pomembno novost, saj bo moral v vsakem raftu turiste spremljati reševalec z licenco za reševanje iz divjih voda. Kot je povedal Adis Hrovat iz družbe Bovec Rafting Team, tečaji potekajo že od lanske jeseni in zanje vlada veliko zanimanje.

Da bi zajezili plovbo na črno, po nekaterih podatkih je takšnih prevozov skoraj več kot legalnih, dovolilnic po besedah direktorice lokalne turistične organizacije Alenke Čopi letos ne bodo prodajali neregistriranim podjetjem. Maja letos naj bi pri vstopnem mestu Log Čezsoški na Bovškem odprli slačilnice in sanitarije za ljubitelje vodnih športov, pozneje pa bodo dokončali tudi gostinski objekt. V začetku maja bo začelo obratovati tudi igrišče za golf z devetimi luknjami s pogledom na Kanin.

Na Kaninu bo letošnja smučarska sezona verjetno trajala dlje kot samo do konca prvomajskih počitnic. "Z lastniki se moramo dogovoriti, ali bomo podaljšali sezono. Trenutno je naša največja skrb popravilo kolesa na štirisedežnici Prevala. Dela bomo začeli te dni, vse pa bo potekalo pod nadzorom proizvajalca žičniških naprav družbe Pome. Kolo, ki se je zvilo zaradi velikih pritiskov ob obilnih snežnih padavinah, bodo poskušali sanirati z ravnanjem. Upam, da bomo v kratkem tudi zavrteli žičnico," je povedal direktor ATC Kanin Aleš Uršič. Dodal je še, da so letos prepeljali 30.000 smučarjev, da je to v primerjavi z lani 25 odstotkov manj in da je bilo zaradi 25-dnevne zaustavitve žičnice zaradi poškodbe nosilnega stebra 10.000 potnikov manj.