Fiat Group je v današnjem sporočilu za javnost poudaril, da namerava dati jasno vedeti, da predlagano partnerstvo ne bo zajemalo prevzema ne sedanje ne prihodnje zadolženosti Chryslerja. To je povsem v nasprotju s četrtkovo izjavo izvršnega direktorja Chryslerja Boba Nardellija, češ da bo Fiat odgovoren za 35 odstotkov Chryslerjevega dolga ameriški vladi, če bo prišlo do predlagane povezave družb.

Kot je znano, se Fiat dogovarja, da bi v zameno za dostop do svojih tehnologij za proizvodnjo majhnih avtomobilov in motorjev pridobila 35 odstotkov Chryslerja. Chrysler bi s tem v svojo paleto modelov lažje vključil vse bolj priljubljene male in okolju bolj prijazne avtomobile, Fiat pa bi lažje ponovno vstopil na ameriški trg z blagovno znamko Alfa Romeo in legendarnim fiatom 500.

Nardelli je pred kratkim dejal, da bi Chrysler z omenjenim dogovorom pridobil tehnologijo in druge stvari v skupni vrednosti od osem do 10 milijard dolarjev, kar bi bilo enako oziroma nad vrednostjo posojil, ki jih je oziroma bo Chrylser poskušal pridobiti od ameriške vlade.