Delano Thomas klub zapušča zaradi neprimernega vedenja, izkušena Jasmin Čuturič in Sebastijan Škorc, ki sta v tej sezoni nosila precejšnje breme igre na svojih ramenih, pa do konca sezone ne bosta v kadru za tekme.

»Čuturič in Škorc sta v zadnjih letih naredila veliko za naš klub. Sta zelo kakovostna igralca, a smo se odločili, da bodo v zaključku sezone priložnost dobili mlajši igralci, ki so imeli doslej manj priložnosti. Gre za mlade in obetavne odbojkarje, na katerih bo slonelo breme v končnici državnega prvenstva. Škorc in Čuturič ostajata enakopravna člana kluba, imata pa tudi še veljavni pogodbi. Vse obveznosti do njiju bomo poravnali, do konca sezone pa ne bosta v igralskem kadru,« je izvršni direktor kluba Gregor Humerca pojasnil odločitev in dodal, da »niti slučajno ni prišlo do kakršnegakoli konflikta niti ta odločitev ni povezana z ostankom trenerja Glenna Hoaga.«

Usmeritev k mladim igralcem ni sporna, a mladeniči bi bili prav gotovo veseli, če bi se lahko učili od izkušenih mačkov, ki so lahko zagotovilo za državni naslov, čeprav slednji Blejcem v nobenem primeru ne bi smel spolzeti iz rok. Za nameček ima Škorc pogodbo z Bledom sklenjeno še za tri leta (Čuturiču se izteče po tej sezoni). Prav veliko trenerjev se »zelo kakovostnima igralcema« ne bi odreklo, kar je razlog, da je pridevnik nenavaden ob tem primeru logičen. Težko je pojasniti tudi, kako je igralec, ki je izključen z vseh tekem, lahko enakopraven ostalim, kar je dodaten razlog za vero v to, da odločitev ni najbolj razumljiva, razen če je v ozadju še kaj drugega. »Ni lahko, a spoštujem odločitev kluba. Ekipo bom bodril na tekmah in ji želel naslov državnega prvaka. V moštvu ni nič narobe,« je bilo vse, kar je povedal Sebastijan Škorc, ki svojega mnenja očitno ni želel izpostavljati.

Medtem vodstvo kluba že kuje načrte za prihodnost, ki bi utegnila biti odvisna tudi od gospodarske krize. Blejci se zavedajo, da jih čakajo težki finančni časi, Humerca pa je zatrdil, da odločitve v zadnjih dneh niso bile povezane z morebitnim krčenjem proračuna. »Gospodarska kriza vpliva na ves šport. Družba ACH se z vsemi svojimi močmi trudi zagotoviti sredstva za normalno delovanje. Časi za to niso rožnati, kar moramo sprejeti kot dejstvo. Tudi v naslednji sezoni bomo skušali sestaviti močno ekipo. Pogoj za to je dovolj visok proračun,« je dejal Humerca.