Brodeur, ki je v NHL že 15 let, v tem času pa je osvojil tri Stanleyjeve pokale in štiri nagrade za najboljšega vratarja sezone, je svojo 552. zmago vpisal v 987. tekmi. Bržkone pa bo izboljšal tudi rekord Terryja Sawchuka po številu "shutoutov". Sawchuk je mrežo ohranil nedotaknjeno na 103 tekmah, 36-letni Brodeur pa doslej na treh manj.

"Zares je bil fantastičen večer. Zelo sem vesel, da sem končno presegel Roya in da sem opravil s tem pritiskom. V zadnjem času je bilo zelo kaotično, zelo stresno. Toda nocoj se je vse poplačalo, tudi odziv gledalcev je bil izjemen," je besede navdušenja po tekmi stresal Brodeur. Zmago proti Chicagu so si sicer Hudiči priborili že do 37. minute, saj so takrat vodili že s 3:0.

Z enakim izidom (3:2) je slavil tudi Detroit, ki je pred domačimi gledalci ugnal Philadelphio. Kot je že v navadi, so za veselje Detroitovih navijačev poskrbeli Evropejci: Šveda Johan Franzen in Henrik Zetterberg ter Rus Pavel Dacjuk. Philadelphia v Detroitu ni zmagala že od 4. novembra 1988. Pittsburgh je na krilih Jevgenija Malkina s 6:2 odpravil Atlanto. Rus, ki je vodilni strelec lige, je vknjižil pet točk (dva gola in tri podaje) in tako že drugo sezono zapored presegel 100 točk.

Rangerji iz New Yorka so v Montrealu slavili po kazenskih strelih (4:3), odločilnega je zabil Chris Drury. Povsem enak razplet je bil tudi na tekmi med Tampo in Torontom, gostom pa je zmago pri kazenskih strelih priigral John Mitchell. Minnesota je doma prav tako po kazenskih strelih odpravila Colorado (3:2), mož odločitve pa je bil Marek Židlicky. V Edmontonu so se domači navijači za novi točki zahvalili predvsem Alešu Kotaliku, ki je zadel odločilni kazenski strel na tekmi proti St. Louisu (2:1).

Ottawa je po zaslugi Brendana Bella (dva gola) premagala Buffalo (4:2), Phoenix je odpravil San Jose (4:3), potem ko je Shane Doan tekmo odločil vsega 26,9 sekunde pred koncem, Vancouver pa je bil s 4:2 boljši od Dallasa. Največji delež sta s po golom in podajo prispevala Ryan Kesler in Mats Sundin. Vancouver je z deseto zaporedno domačo zmago postavil rekord kluba.