Po prvi letošnji finalni hokejski predstavi, v kateri nobeno od moštev ni posebej navdušilo, so imeli Jeseničani v drugem domačem dvoboju priložnost, da že polovično opravijo delo na poti do novega naslova. Ljubljančani so osmi letošnji medsebojni dvoboj začeli z željo, da prekinejo tradicijo zmag domače ekipe na derbijih ter da si izboljšajo izhodišče pred selitvijo v Tivoli.

V uvodu so bili aktivnejši gostje iz prestolnice. Prva tretjina se je sicer končala brez golov, a gostje so imeli več priložnosti. Toda podobno kot na prvi tekmi je bil razpoložen vratar domačih Andrej Hočevar, ki je ubranil dva nevarna strela Žigi Pancetu, Alešu Mušiču, ki je imel dve priložnosti v 18. minuti, predvsem pa se je izkazal ob strelu Ralpha Intranuova, ki je bil sam pred vrati Jesenic v 14. minuti. Domači so imeli dvakrat igralca več (Olimpija enkrat), vendar je vse strele polovil Matija Pintarič. Mladi vratar Olimpije, ki že na prvi tekmi ni dobil gola v zadnji tretjini, je tokrat dobil priložnost že od prve minute. Zaupanje trenerja Bojana Zajca je povsem upravičil, saj so bili streli Gregorja Poloniča, Conrada Martina in Kyla Decka zanj lahek plen. Še posebej pa se je 19-letnik izkazal v 19. minuti: takrat so gostje s prekrškom ustavili Jean-Phillipa Pareja, ki je bil v prodoru proti golu, sodnik je dosodil kazenski strel, toda Pintarič je ubranil poskus Connyja Stroemberga.

Na začetku druge tretjine sta obe moštvi zapravili po eno priložnost ob igri z igralcem več, prvi pa so nevarno zapretili gostje, a je bil vratar Hočevar ob zaporednih strelih Mušiča in Jurija Goličiča na mestu. Stroemberg je na polovici tekme meril tik ob golu, dve minuti kasneje pa so se domači privrženci v Podmežakli le razveselili prvega gola. Po podaji Stroemberga so gostujoči branilci za trenutek pozabili na Tomaža Razingarja, ta pa je s kakšnih treh metrov neubranljivo meril v desni zgornji kot Pintaričevega gola. Minuto kasneje je bil blizu zadetku še Anže Terlikar, Jeseničani pa bi lahko v naslednjih minutah prednost povečali, a so njihovi tekmeci z borbeno igro zdržali minuto z dvema igralcema manj na ledu. Podobno je bilo na drugi strani ledene ploskve v 36. minuti, ko so Ljubljančani imeli številčno prednost 4-3, vendar je jeseniška obramba zdržala vse nalete.

Za razliko od prve tekme, ko ekipi v zadnjem delu nista pokazali veliko, je bil ritem tretje tretjine tokrat precej višji. Narekovali so ga hokejisti v rdečem, toda njihovi tekmeci v zeleno-beli opremi so se uspešno branili in prežali na svoje priložnosti. Pri tem so imeli veliko oporo v Pintariču, ki se je spet nekajkrat izkazal, ubranil strel Davidu Rodmanu, ko so imeli Jeseničani igralca manj, ter zdržal nalete Dejana Varla, Razingarja in Hafnerja. Tomaž Vnuk je zapretil Hočevarju, a se je z dobro obrambo izkazal tudi domači vratar. V 50. minuti so imeli domači na voljo še en kazenski strel, toda Razingar, nad katerim so Ljubljančani storili prekršek, se je dela lotil preveč podcenjevalno in ploščka nazadnje sploh ni ustrelil proti vratom. Vse to se je maščevalo domačim, ko je dve minuti kasneje Olimpija izvedla učinkovito akcijo, podajo Aleša Mušiča izza vrat pa je v gol spremenil Goličič. Do konca tekme so imeli domači več od igre, a so vselej naleteli na nepremagljivo zadnjo oviro v vratih Olimpije.

Podobno je bilo tudi v podaljšku: domači so pritiskali, si pripravili priložnost za priložnostjo, Pintarič pa je vse ubranil. Junak v vratih gostov je na koncu tekme zbral 48 obramb, toda za piko na i mu je vseeno zmanjkalo. Kajti o zmagovalcu so odločali kazenski streli, pri katerih sta se za slaba poskusa iz rednega dela z zadetkoma oddolžila Stroemberg in Razingar. Pri Olimpiji je Intranuovo zadel prečko, strel Mušiča pa je postal plen Hočevarja in zmaga je ostala na Gorenjskem.