Selektor Miro Požun je zaradi težav s poškodbami ostal brez Vida Kavtičnika (Kiel), Miladina Kozline (Celje Pivovarna Laško) in Jureta Dobelška (Gorenje). V reprezentanco je z rezervnega seznama že poklical Davida Koražijo (Veszprem), izbrani vrsti pa naj bi se pridružil tudi Rok Praznik (Cimos Koper).

"Gre za zadnjo akcijo pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Avstriji, zato moramo v reprezentanco vrniti pravo vzdušje in obnoviti nekatere taktične zamisli v igri," je uvodoma dejal Požun in dodal: "Prepričan sem, da se fantje veselijo novega druženja in priprav, kajti klubski ritem je zelo oster in zahteven. Na Češkem se bomo pomerili s kakovostnimi reprezentancami, tekme z njimi pa nam bodo prinesle odgovore na nekatera odprta vprašanja. Na turnirju bomo že oblikovali ekipo za nadaljevanje kvalifikacij, kar pa seveda ne pomeni, da gre za dokončno sestavo. Vedno obstaja možnost sprememb, tudi zaradi morebitnih poškodb."

Slovenija je na dosedanjih štirih kvalifikacijskih tekmah za nastop na zaključnem turnirju stare celine, ki ga bo naša severna soseda gostila januarja prihodnje leto, dosegla tri zmage in doživela poraz, junija pa se bo dvakrat pomerila z Belorusijo ter po enkrat z Nemčijo in Izraelom.

Požun bo na Češko popeljal naslednje igralce: Aljoša Rezar, Beno Lapajne, Dragan Gajič, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar (oba Gorenje), Uroš Zorman, Aleš Pajovič (oba Ciudad Real), Rok Praznik, Matjaž Brumen (oba Cimos Koper), Klemen Cehte, David Miklavčič (oba Trimo Trebnje), Jure Natek (Chambery), Gorazd Škof (CO Zagreb), Luka Žvižej (Pick Szeged), Nenad Bilbija (Valladolid), Goran Kozomara (Skjern), David Koražija (Veszprem) in Miha Žvižej (Slovan).