Delon, ki jih ima danes 73, je 27 let po igralkini smrti v intervjuju za La Provence povedal, zakaj je zdaj prvič dovolil, da se njuna ljubezenska zgodba objavi v knjigi. "Doslej nisem želel govoriti o temi, ki je še vedno boleča in zelo osebna. Vendar se mi je zdela tokrat zamisel za knjigo ustrezna in mislim, da je dobro napisana. Zelo zaupam v Barbiera in ga visoko cenim".

"Romy je bila temperamentna, močna osebnost, bila je strastna in občutljiva. Včasih je bila nasilna, to pa zato, ker je bila popoln človek," je Delon opisal prvo ljubezen svojega življenja, kakor jo je poimenoval.

Romy Schneider je umrla v 44. letu življenja, Delon pa pravi, da si je ne bi mogel zamišljati kot ostarele ženske niti je ne bi želel videti, staro 70 let. "Ljubše mi je, da je odšla na tak način, to je dobro. Zapustila nas je v polni lepoti. Ona je mit, legenda in to bo tudi ostala".

Delon je priznal, da mu je žal, ker se ni oženil s svojo veliko ljubeznijo. "Vendar sva imela čudovito zaroko v Luganu, takšno na starinski način," je dodal. Časniku je tudi zaupal, da je Romy vedno z njim. Na dan njenega pogreba je fotografiral njen mirni obraz. "S polaroidom sem naredil tri fotografije, ki jih nosim v denarnici, blizu srca. Teh fotografij nihče nikoli ni videl," je Delonove besede za La Provence povzela srbska tiskovna agencija Tanjug.