Tretja na tekmi je bila Italijanka Manuela Möllg (+1,39). Sezona alpskih smučarjev se je s posamičnimi tekmami s tem končala; v nedeljo bo na programu le še ekipna tekma, kjer pa Slovenija ne bo nastopila.

"Želela sem si, da bi čim bolj ritmično in napadalno odpeljala progo in vesela sem, da mi je to uspelo. Za menoj je izjemno uspešna sezona, ki sem jo kronala z zmago prav na zadnji tekmi pokala," je bila nasmejana Mazejeva. V tej sezoni se je veselila še drugega odličja v sezoni. S srebrom na svetovnem prvenstvu (SP) v Val d'Iseru je 12. februarja osvojila svoje prve stopničke na velikih tekmovanjih.

Mazejeva je dosegla 53 slovensko zmago v alpskem smučanju v pokalu, svojo drugo letos in osmo v karieri. S tem je na večni lestvici smučark prehitela legendarno Matejo Svet, ki je osvojila sedem zmag, ter se izenačila s prav tako izjemnim nekdanjim zvezdnikom, Bojanom Križajem. Obenem je po devetih letih Slovenji priborila prvo odličje v skupnem seštevku discipline v pokalu; leta 2000 je bila v slalomu zlata Špela Pretnar, Matjaž Vrhovnik je bil v tej disciplini srebrn, Mojca Suhadolc pa je zaokrožila tedaj izjemno slovensko sezono z bronom v superveleslalomu. Mazejeva je osvojila tudi skupno šesto mesto v pokalu, kar je najvišje doslej na športni poti, ter se s tem na prvem mestu med Slovenkami izenačila s Svetovo, ki je bila šesta dvakrat (1988 in 1989).

Mazejeva je imela pred tekmo dokaj težko delo, da bi osvojila bronasto medaljo v veleslalomskem seštevku pokala in s tem okronala svojo najboljšo sezono v karieri. Pred zadnjo posamično žensko tekmo sezone je na četrtem mestu za Avstrijko Elisabeth Görgl zaostajala za 29 točk, Avstrijka pa je bila pred finalom v zelo dobri formi. Na predzadnji preizkušnji v tej disciplini te zime je bila 6. marca v Ofterschwangu druga za rojakinjo Kathrin Zettel. Mazejeva v Ofterschwangu v finalni vožnji ni ubranila vodstva, ki ga je imela po prvi vožnji in je bila na koncu četrta.

Že po prvi vožnji finala v Aareju pa je Mazejevi kazalo zelo dobro. Odločno in zelo hitro je odpeljala prvo progo in ne le prepričljivo. Le dve tekmovalki sta zaostajali manj kot sekundo: Poutiainenova več kot pol sekunde (+0,58), Francozinja Taina Barioz pa skoraj sekundo (+0,96); slednja je na koncu s četrtim mestom dosegla izid kariere. Črnjanka je imela tudi veliko prednost pred Görglovo. Avstrijka je bila namreč šele na 12. mestu z velikim zaostankom (+1,91); na drugi progi je bila sicer Avstrijka precej boljša, skupno pa je zasedla sedmo mesto, premalo, da bi se vmešala v boj za bron. Ko je bila Mazejeva na startu, je bilo namreč le od nje odvisno, če se bo povzpela na zmagovalne stopničke skupnega seštevka discipline, kar ji je z velikim naskokom tudi uspelo. Pred njo se je malega kristalnega globusa že veselila Poutiainenova, varovanka slovenskega trenerja Janeza Slivnika.

Mateja Robnik je imela pred svojim prvem nastopom na finalu svetovnega pokala težave z Ahilovo tetivo; po prvem nastopu je bila 19., z dvema sekundama in 71 stotink zaostanka za Mazejevo, podobno pa je opravila tudi z drugim nastopom.

Američanka Lindsey Vonn, ki je z veliko prednostjo drugič zapored osvojila veliki kristalni globus, je odstopila že na prvi progi in drugič zapored ostala brez točk. Z dvema zlatima medaljama na SP in dvema malima kristalnima globusoma v hitrih disciplinah pa je bila nesporno kraljica letošnje sezone alpskih smučark.