Petra Majdič je z vnovično zmago, tokrat že sedmo po vrsti v tej sezoni in 14. skupno, znova dokazala, da je preprosto nepremagljiva, ko gre za sprint, ne glede na to, v kateri tehniki se teče. V disciplini, kjer je v veliki meri potrebna fizična moč, letos v svetovnem pokalu skoraj ne pozna poraza, prav izkupiček točk s sprinterskih preizkušenj pa ji zaenkrat zagotavlja veliki kristalni globus skupne zmagovalke sezone.

Majdičeva je tokrat spet tekla v svoji "maniri". Po nekoliko slabši predstavi v kvalifikacijah, ko je bila sedma, je nato premagovala vse tekmice kot za šalo. Tekmovalkam je sicer na začetku nekoliko nagajal dež, ki se je nato spremenil v sneženje, priprava smuči pa je bila tudi zato za servisne ekipe še toliko večji izziv. V četrtfinalu je bila Majdičeva počasnejša zgolj od Poljakinje Kowalczykove, v polfinalu pa je vknjižila premočno zmago.

V finalu se je Majdičeva po uspešnem startu spet prebila na čelo skupinice, ob boku pa ji je tekla Slovakinja Prochazkova, ki je bila vse do konca trd oreh. Sicer so obema na zadnjem vzponu nekoliko zdrsnile smuči, a je Majdičeva uspela zadržati vodilni položaj pred dolgo in zahtevno ciljno ravnino. Majdičeva je ciljno črto prečkala le nekaj centimetrov pred Slovakinjo, za ciljno črto pa se je zgrudila na tla. Po zmagi v seštevku sprinta se ji zaenkrat nasmiha tudi skupna zmaga.

"Danes skoraj ne morem verjeti, da sem znova zmagala. Bila sem bolna, po zmagi v Lahtiju zelo utrujena, tudi svetovno prvenstvo v Liberecu mu je 'pobralo' precej moči, ampak še vedno zmagujem. To je res fantastično. Danes moram znova pohvaliti servis, res so spet opravili odlično delo. V kvalifikacijah sicer nisem imela najboljših smuči, a potem za četrtfinale, polfinale in finale je bilo vse, kot je moralo biti. Zdaj imam rumeno majico vodilne, lepo bi jo bilo zadržati. Kako bo na 30 kilometrov, ne vem, ker ne vem, koliko energije je še v meni, a vsekakor se bom borila na vso moč, drugega ni," je po tekmi dejala Majdičeva, ki jo v soboto na norveških tleh čaka še zahteven projekt 30 kilometrov klasično.