Zaradi odpadle tekme je bil slabe volje tudi Aleš Gorza, ki je na 27. mestu ostal brez finalnega superveleslalomskega nastopa. Poleg vodilnih v skupnem seštevku svetovnega pokala imajo za osvojitev velikega kristalnega globusa možnosti še Norvežan Aksel Lund Svindal (zaostaja za osem točk), Francoz Jean Baptiste Grange (minus 60 točk) in Švicar Didier Cuche (minus 74).

Oči slovenske javnosti bodo uprte predvsem v Črnjanko Tino Maze. Junakinja sezone je v dveh disciplinah v igri za prva tri mesta v posamezni disciplini. Korošici bo težje v smuku, kjer je trenutno četrta, za tretjim mestom, ki ga bo branila Avstrijka Andrea Fischbacher, pa zaostaja za 41 točk. To pomeni, da bi morala Mazeja danes doseči vrhunsko uvrstitev na zmagovalni oder, Avstrijka pa ostati brez točk svetovnega pokala, ki jih na finalu dobi le najboljših 15. Na papirju ima Tina Maze več možnosti v veleslalomu. Za Avstrijko Elisabeth Görgl zaostaja za 29 točk.

Organizatorji se na prizorišču, kjer je predlani potekalo svetovno prvenstvo, na njem pa so slovenski smučarji dosegli pravo blamažo, bojujejo z vremenom. Zaradi megle je včeraj odpadel moški trening smuka, oziroma je bil izpeljan do štartne številke 15. Ker tekme ne more biti, če ni izpeljan vsaj en trening, bodo skušali izvesti trening danes, ob 8.15, v popoldanskem terminu pa naj bi bil smuk. Če predvidenega sporeda ne bodo izpeljali, bodo znova najbolj nasmejani specialisti za tehnične discipline.

"Pravijo, da naj bi bilo danes boljše vreme. A je to tu težko napovedovati, jaz pa nisem meteorolog," nam je včeraj sporočil glavni moški trener Urban Planinšek ter nadaljeval: "Vsekakor si želimo, da bi danes tekmo izpeljali, saj je Jerman z dvema uvrstitvama med najboljšo deseterico v Kvitfjellu dokazal, da je zelo dobro pripravljen. Več težav bo v četrtek, ko je znova napovedano slabo vreme, tako da se lahko hitro zgodi, da bo superveleslalom znova odpadel. Kar zadeva moške reprezentance, je Vajdič v Kranjski Gori dokazal, da je dobro pripravljen, za Valenčiča pa si želim, da bi zdržal trening."

Včerajšnji ženski trening je zaradi megle odpadel, Andrej Jerman pa je od 14 smučarjev, kolikor jih je prepeljalo progo, dosegel šesti čas.

Spored finala svetovnega pokala v Areju, danes - ob 9.30: smuk za ženske (od Slovenk bo na štartu Tina Maze), ob 12.30: smuk za moške (Andrej Jerman), četrtek - ob 9.30: superveleslalom za moške (Andrej Jerman), ob 12.30: superveleslalom za ženske (Tina Maze), petek - ob 9. uri in 11.30: slalom za ženske (Maruša Ferk), ob 10. uri in 12.30: veleslalom za moške, sobota - ob 9. uri in 11.30: slalom za moške (Bernard Vajdič, Mitja Valenčič), od 10. uri in 12.30: veleslalom za ženske (Tina Maze, Mateja Robnik), nedelja - ob 9. in 12. uri: ekipna tekma.