Philadelphia Newspapers, ki izdaja časopis Philadelphia Inquirer, je objavila stečaj, kakor tudi veriga drugih regionalnih časopisov. Denverski dnevni časopis The Rocky Mountain News s 150- letno zgodovino in Seattle Post Intelligencer v lasti Herasta čaka enaka usoda, ali pa se bodo odločili samo za internetno izdajo.

Časopis San Francisco Chronicle bo prav tako prenehal izhajati, če jim ne bo uspelo znižati stroške, so sporočili iz Hearsta, sprožile pa so se tudi govorice, da bodo odpustili polovico novinarjev.
Analitska družba 24/7 Wall St. je objavila seznam desetih velikih ameriških dnevnih časopisov, ki jih bodo verjetno prenehali izdajati, ali pa bodo prenehali s tiskano izdajo in prešli na internet. Časopisi so izbrani na podlagi finančne moči njihovih založniških hiš, konkurence s katero se srečujejo na trgu ter industrijskimi informacijami o ustvarjenih izgubah. Rezultati analize so pokazali, da bi v naslednjih 18 mesecih osem od 50 največjih dnevnih časopisov v ZDA lahko prenehali izhajati.

Na seznamu je med drugimi tudi The Philadelphia Daily News, ki se sooča z močnim upadom prihodkov iz oglaševanja, njegov lastnik The Philadelphia Newspapers pa je že v stečaju. San Francisco Chronicle je v lanskem letu posloval z 70 milijonov dolarjev izgube, NY Daily News pa je ena redkih založniških hiš, ki se še bori za založništvo in oglaševalce v New Yorku.