"Super, super je bilo," se je po uspehu kariere smejalo mlademu, 20-letnemu telovadcu ŠD Sokol Bežigrad. "Kar malo me je stiskalo pri srcu, saj dolgo nisem vedel, ali je kolajna tu ali ne. A pristal sem na stopničkah, kar je zame še dodatna motivacija za nadaljnje trdo delo na treningih," je še povedal Klavora in dodal, da za bližnje evropsko prvenstvo v Milanu (od 2. do 5. aprila) že pripravlja še težjo sestavo na parterju.

"Tudi zato me prihodnji teden čaka še močna mednarodna tekma na Norveškem, kjer se bom prvič predstavil s težjo vajo. Kondicijsko sem zelo dobro pripravljen, skoke tudi znam, manjka mi le še malo pri izvedbi. Ker je bila to prva tekma sezone, se še malo tresejo noge. Danes me čaka še finalni nastop na preskoku, kjer bom nastopil povsem sproščeno, brez kakšnih posebnih pričakovanj," je sklenil Klavora.

"Rok je šel kot tretji na orodje, naredil zelo korektno vajo, elegantno, kot zna, in si dolgo časa z romunskim telovadcem delil prvo mesto. Nato sta ga prehitela še dva in oba sva trepetala, kaj to pomeni, ali bo zaradi pravil o delitvi mesta morda spet pristal na nehvaležnem četrtem mestu in ostal brez prvega odličja v karieri. A k sreči se to ni zgodilo in lahko sva se veselila njegovega do zdaj največjega uspeha kariere," pa je bil po uspehu svojega varovanca vesel trener Dejan Jovanovič.

Bertoncelj, ki si je finale na konju z ročaji pritelovadil z drugo oceno kvalifikacij (15,35 točke), pa je tokrat z oceno 14,75 točke pristal na "nehvaležnem" četrtem mestu. "Naredil sem lepo vajo, a pri seskoku napravil napako, ki me je stala boljše ocene. Povsem sem zgrešil ritem in nato moral narediti seskok 'na moč', kar se mi ni povsem posrečilo. A kljub temu sem z nastopi v Kanadi zadovoljen, saj sem na dober način odprl sezono. Zadovoljen sem, da sem že v kvalifikacijah dobro naredil vajo z lepim seskokom, tudi v finalu sestava ni bila slaba, a pozna se, da je to uvodna tekma sezone," pa je povedal 24-letni telovadec Narodnega doma.

Tokrat je imel v finalu družbo, saj se je skozi kvalifikacijsko sito med osem najboljših prvič v karieri prebil tudi Žiga Britovšek, ki je konec januarja dopolnil 20 let. Mladi telovadec je v finalu po besedah svojega trenerja Iztoka Prašničkija nastopil zelo dobro. "Začel je odlično, v vajo dodal še težji element, sicer je nato razbil neke kombinacije, a je prikazal res lepo vajo. Zelo sem zadovoljen, saj je že v kvalifikacijah lepo telovadil, svoj prvi finale v karieri pa končal na odličnem šestem mestu," je bil po tekmi zadovoljen Prašnički.

Danes bosta v finalih poleg Klavore nastopila še Alen Dimic na preskoku ter Aljaž Pegan na drogu.