Slovenska ekipa je danes uspešno prestala prvo preizkušnjo in opravila vse potrebno v zvezi s prijavo na tekmovanje, opravila pa je tudi tehnični pregled za vso potrebno opremo in za dva dirkalna motocikla Yamaha R6. Škofjeločan Boštjan Pintar bo tako od branil slovenske barve s startno številko 484, enako številko kot v preteklih letih pa je zadržal tudi Ljubljančan Boštjan Skubic, ki bo na svojem motociklu vozil s številko 747.

Že danes bo v Daytoni na sporedu prvi prosti trening, sledijo pa četrtkove kvalifikacije, kjer se bosta oba Slovenca potegovala za uvrstitev med 80 najhitrejših dirkačev, ki imajo pravico nastopa na glavni preizkušnji 200 milj Daytone. Dirka bo letos prvič v 70-letni zgodovini potekala ponoči.

"Letos si želim predvsem več športne sreče kot lani. Še vedno je živ spomin na to, kako se mi je nasmihal sanjski uspeh, ko sem bil le nekaj krogov pred koncem na fenomenalnem devetem mestu, a mi jo je nato zagodla dirkaška tehnika. Upam, da bom letos ponovil svojo dobro vožnjo, saj sem tako psihično kot fizično dobro pripravljen," pred dirko meni Boštjan Pintar, ki je lani končal na 17. mestu.

"Lansko leto je bilo sanjsko. Na koncu sem osvojil osmo mesto, kar je v konkurenci najboljših dirkačev sveta, pretežno profesionalnih dirkačev in tovarniških moštev, težko predstavljivo. Dirkaška sreča je opoteča in le upam lahko, da bo tudi letos na naši strani. Tu nisem le zaradi udeležbe in olimpijski moto Važno je sodelovati in ne zmagati zame, po desetih letih udeležbe v Daytoni, ni več merilo," pa je odločen drugi slovenski udeleženec dirke Boštjan Skubic.