Na državnem prvenstvu se je za naslov najboljšega na kranjski skakalnici pomerilo kar 71 tekmovalcev. Prvenstvo si je ogledal tudi glavni trener reprezentance Matjaž Zupan, ki je bil s svojimi varovanci zadovoljen. "Danes je bila v Kranju res lepa tekma, tudi razmere so bile dobre, saj je vseskozi sicer nekaj hotelo kapljati, a se ni ulilo. Po pričakovanjih je zmagal Kranjec, lepo pa je videti, da sta se za njim zvrstila dva mlada tekmovalca Prevc in Mandl. Tudi z reprezentanti sem zadovoljen, saj je bil tik za trojico Damjan in nato še Primož Pikl," je pojasnil Zupan in dodal: "Mitja Mežnar ga je nekoliko polomil v finalu, Robert Hrgota pa je imel slabši prvi skok."

Zmagovalec Kranjec je bil s svojim današnjim nastopom zadovoljen. "Z naslovom prvaka sem seveda zadovoljen, malce zoprn je bil zame le termin prvenstva, saj sem že precej utrujen. Včeraj sem treniral kondicijo, danes pa sem v Kranju skakal že dopoldan, saj sem testiral nov kombinezon. V bistvu sem zjutraj še precej bolje skakal, saj so bile razmere slabše, pa me je neslo dlje," je povedal novi-stari državni prvak, ki ni imel prav nič počitka, saj se je šele okoli pol dvanajstih vrnil s testiranja, pa je skoraj že moral nazaj na prvenstvo.

Nov kombinezon bo vzel seboj na nordijsko turnejo, a se bo šele na prizorišču odločil, če bo menjal dres. "Sicer pa se nordijske turneje že močno veselim, tudi vse skakalnice tam so zelo lepe in upam, da bom dobro skakal. Vesel sem, da se mi je vsaj zdaj, proti koncu sezone, malo odprlo, da bom imel vsaj dober 'finiš', če smo se že v začetku oziroma večji del tako lovili," je v pogovoru za STA še pojasnil Kranjčan, ki bo z reprezentančnimi kolegi in vodstvom na turnejo odpotoval v četrtek.

Ob Kranjcu bodo slovenske barve na turneji zastopali še Damjan, Hrgota in Pikl, je že pred današnjim prvenstvom določil glavni trener reprezentance. "Odločili smo se, da bomo ekipo za turnejo kar postavili za vse tekme, saj so vmes tudi poleti. Na sever bodo odpotovali Kranjec, Damjan, Hrgota in Pikl, za Mežnarja pa smo se odločili, da naj si malo oddahne. Nastopil bo na tekmah celinskega pokala v Trondheimu in Pragelatu, nato pa se umirjeno pripravljal na finale sezone v Planici," je povedal Zupan.

Že v soboto bo v Lahtiju ob 16.15 na sporedu ekipna preizkušnja, v nedeljo pa ob 13.45 še uvodna tekma nordijske turneje. Ta se bo nadaljevala s preizkušnjami v Kuopiu (10. marca), Lillehammerju (13.) in Vikersundu (15.). Nato sledi le še veliki finale svetovne svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Planici (19. do 22. marec).