Polavderjeva je najprej povedla z juko (5:0) in svojo prednost suvereno držala v rokah in nogah. Že kmalu zatem ji je proti Kitajki uspel še en met za juko in prednosti celjska judoistka ni več izpustila.

Druga slovenska predstavnica na včerajšnji tekmi Ana Velenšek (do 70 kg) je prvi dvoboj izgubila in ostala brez uvrstitve.

Enaka usoda je doletela tudi vse tri slovenske borce, ki so se včeraj za točke svetovnega pokala borili v Varšavi. Še najuspešnejši je bil olimpijec Matjaž Ceraj, ki je v kategoriji nad 100 kg eno borbo dobil, medtem ko sta Mitja Jenuš (nad 100 kg) in Igor Spasojevič (do 90 kg) izgubila že uvodni borbi.

"Zelo sem zadovoljen z nastopi. Moja dekleta so tukaj osvojila štiri kolajne. Pohvale še posebej Luciji, ki je kot prva Evropejka premagala finalistko Liu Huanyuan. Gre za dva metra visoko tekmovalko, ki je res dobro pripravljena in Luca se je proti njej odlično borila. Zdaj je pravi čas, da dekleta stopajo na zmagovalni oder, tako da moram reči, da nisem prav pretirano presenečeni," je nastope svojih varovank ocenil trener celjskega kluba Sankaku Marjan Fabjan

Tud sobota je bila slovenskle judoistke v Pragoi dober dan. Urška Žolnir je v kategoriji do 63 kg osvojila drugo mesto, medtem ko sta Petra Nareks v kategoriji do 52 kg in Tina Trstenjak v kategoriji do 57 kg osvojili tretje mesto. Žolnirjeva se je v finalu pomerila z dvakratno olimpijsko prvakinjo Japonko Ajumi Tanimoto. Žolnirjeva je bila od Japonke boljša daljnega leta 2001, medtem ko je Tanimotova proti celjski judoistki slavila že dvakrat, leta 2000 in 2006. Tudi tokrat je bila boljša Japonka, ki je po izteku borbe slavila tesno zmago z dvema jukama (5:0). Nareksova je v polfinalu klonila proti Kitajki He Cancan, v borbi za tretje mesto pa je premagala Mongolko Mukhbaatar Bundmaa. Trstenjakova je v borbi za bron spoprijela s Kitajko Zhu Guirong in zmagala in se prvič v karieri povzpela na stopničke svetovnega pokala.

Fantje v Varšavi, niso bili tako uspešni. Še največ so pokazali Roki Drakšič (do 66 kg), Sašo Jereb (do 73 kg) in Tadej Čeh (do 73 kg), ki so vsi vknjižili po eno zmago v prvem krogu.