Derbi velikanov v Milanu so v prvem polčasu povsem zaznamovali igralci Manchester Uniteda. Cristiano Ronaldo (zadel je tudi vratnico), Ryan Giggs, Dimitar Berbatov in soigralci so si priigrali številne izjemne priložnosti za vodstvo, zadetke pa sta jima preprečila bodisi Interjev vratar Julio Cesar bodisi nenatančnost. Italijani so drugi polčas začeli bistveno podjetneje, si priigrali nekaj priložnosti, najlepšo pa Esteban Cambiasso v 82. minuti, ko mu je veselje iz bližine preprečil Edwin van der Sar. Šele v končnici tekme je priložnost pri Manchestru dobil Wayne Rooney, ki pa je v tem delu igre tako kot soigralci bolj skrbel za disciplinirano igro in preprečevanje Interjevih akcij. To mu je tudi uspelo, tako da bosta tekmeca čez 14 dni dvoboj spet začela povsem izenačena.

Eden favoritov tekmovanja Barcelona je gostoval v Lyonu in se kmalu znašel v težkem položaju. Juninho Pernambucano je v sedmi minuti namreč pokazal tisto, kar zna najbolje. S prostega strela povsem z leve strani je presenetil Barceloninega vratarja in poskrbel za enega lepših golov dosedanjega dela tekmovanja. Barcelona, ki je sicer močno prevladovala v posesti žoge, v 14. minuti prek Samuela Eto'oja pa celo zadela vratnico, je šele sredi drugega polčasa popravila izhodišče pred povratno tekmo. V 67. minuti je z glavo iz bližine izenačil Thierry Henry. To je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, čez dva tedna se tako v Kataloniji obeta nov zanimiv obračun Lyona in Barcelone.

Dinamično se je začel dvoboj madridskega Atletica in Porta. V Madridu so svoje navijače domači nogometaši razveselili že v tretji minuti, ko je Maxi Rodriguez iz bližine žogo zabil v mrežo. Toda Portugalci so kmalu odgovorili. Potem ko so sodniki Lisandru v 19. minuti razveljavili zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja, pa so priznali njegov nov zadetek v 22. minuti, ki ga je dosegel z ne preveč prepričljivim strelom z roba kazenskega prostora. Že v sodnikovem podaljšku pa so si gostitelji vnovič priigrali prednost, ko je zadel Diego Forlan. Porto ali bolje rečeno Lisandro pa se še ni vdal. Prav argentinski napadalec je bil tisti, ki je v 72. minuti spet izničil prednost Atletica in pred povratnim obračunom svoji ekipi pripravil lepo izhodišče.

Arsenal je pred domačimi gledalci odpor Rome zlomil v 27. minuti. Robin van Persie je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno zaustavil Philippe Mexes, Nizozemec pa je nato kar sam (zelo zanesljivo) izvedel najstrožjo kazen. Za nenavaden dogodek pa sta po glavnem odmoru poskrbela Arsenalova branilca William Gallas in Kolo Toure, ki sta zamudila začetek drugega polčasa. To se "topničarjem", ki so veliko več streljali, imeli več žogo v posesti, ni maščevalo. Po drugi strani jim niti ni uspelo povišati naskoka, vseeno pa imajo pred gostovanjem v Rimu pomemben gol prednosti.

V sredo se bodo v drugih štirih tekma osmine finala merili Sporting Lizbona in Bayern München, Villarreal in Panathinaikos, Real Madrid in Liverpool ter Chelsea in Juventus.