To bo dvoboj trenerskih velikanov. Jose Mourinho (Inter) in Alex Ferguson (Manchester United) spadata med najbolj karizmatične nogometne strokovnjake na svetu, za njima pa je rivalstvo iz časov, ko je bil Mourinho trener Chelseaja in Porta. Portugalec je eden redkih, ki ima s Sirom Alexom pozitiven medsebojni izkupiček. Proti Fergusonu je zmagal šestkrat, petkrat remiziral in enkrat izgubil, velikemu Škotu pa je življenje zagrenil že leta 2004, ko je na klopi Porta Rdeče vrage izločil na poti proti naslovu evropskega prvaka. Italijanski in angleški prvak sta v domačih prvenstvih trdno na prvem mestu, še posebno dobro pa gre Rdečim vragom, ki so minuli konec tedna prekinili niz 14 tekem brez prejetega gola, a znova zmagali. Evropski prvaki imajo težave z odsotnimi branilci. Nemanja Vidić ne bo smel igrati zaradi kazni, Jonny Evans se bojuje s poškodbo, manjkala bosta tudi Wes Brown in Gary Neville. "Upam, da bom imel na razpolago vsaj dva zdrava branilca, v kar dvomim. Evans bo igral, če bo zdrav. Upam, da bo nared vsaj John O'Shea," je zaradi težav s poškodbami tarnal Ferguson, ki Mourinhu sporoča, da njegovo obrambo čaka pekel.

"United ima dobro obrambo, a sem prepričan, da jo bo uničil Ibrahimović. Manchester čaka zelo težka preizkušnja. To, da ne bo igral Nemanja Vidić, je naša velika prednost. K sreči imam na voljo skoraj vse igralce. Lahko kar razkrijem, kdo bo igral. V prvi postavi bodo Adriano, Ibrahimović, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Dejan Stanković, Sulley Muntari in štirje branilci," je karte razkril Mourinho, ki bo Inter skušal popeljati do prvega naslova evropskega prvaka po letu 1965, in dodal: "Tekmeca poznam do potankosti. Prepričan sem, da Manchester ne bo igral napadalno, medtem ko bo naš način igre tak kot v serie A."

Drugega od treh angleško-italijanskih dvobojev bosta danes začela Arsenal in Roma. Topničarji in Sinovi volkulje s to sezono ne morejo biti zadovoljni. Pokazali so krhko formo, oboji pa so v državnem prvenstvu daleč od boja za naslov. Liga prvakov za nogometaše iz angleške oziroma italijanske prestolnice predstavlja rešilno bilko. "Dovolj smo močni, da lahko premagamo Romo in odidemo do konca, do finala. Roma je na ravni Juventusa in Interja, odločila pa bo dnevna forma," je povedal trener Arsenala Arsene Wenger.