Onkraj Atlantika je ponoči potekalo devet košarkarskih dvobojev, v katerih kakšnih posebnih presenečenj ni bilo. Najboljša moštva severnoameriške košarkarske lige NBA so slavila upravičeno zmago.

Najboljši v odstotku zmag (46-10, 82,1 odstotka) Jezerniki iz kalifornijskega Los Angelesa so v gosteh s 111:108 pričakovano ugnali moštvo z začelja Minnesota Timberwolves. Slovenski reprezentant Vujačič, čeprav brez točk, je k zmagi Lakers prispeval s tremi asistencami. V rumenem dresu je znova blestel Kobe Bryant, ki je vpisal 28 točk ter se prebil v elitno trojico najboljših strelcev v klubski zgodovini ob bok legendam ameriške in svetovne košarke. Pred njim sta le Kareem Abdul-Jabbar in Jerry West, za njim pa denimo takšna legenda, kot je Elgin Baylor. Za Bryantom v obračunu z moštvom iz Minnesote pod obroči nista prav veliko zaostajala Lamar Odom s 25 točkami in 14 skoki ter Pau Gasol, ki jih je vknjižil prav tako 25.

Phoenix Sunsi so morali priznati premoč Boston Celtics

Moštvo Phoenix Suns, v katerem igra slovenski košarkar Dragič, ni imelo možnosti proti branilcem naslova z Vzhodne obale Boston Celtics ter je na domačem parketu moralo priznati premoč (108:128). Sonca tako niso izkoristila oslabljene vrste Bostona, ki je šla na parket brez Kevina Garnetta, odsotnega za vsaj dva tedna zaradi poškodovanega kolena. Zato so lahko prišli do izraza drugi košarkarji. Rajon Rondo je vpisal individualni dosežek kariere z 32 točkami, ki jih je na svoj 23. rojstni dan zabelil še z desetimi asistencami. Ray Allen je vpisal 31 točk, Paul Pierce pa 26 za zmago nad moštvom iz Phoenixa, ki je z novim trenerjem Alvinom Gentryjem po štirih zmagah vpisalo svoj prvi poraz.

Najboljše moštvo jugovzhodne skupine Orlando Magic je v derbiju skupine povsem strlo odpor tekmecev s Floride Miami Heat (122:99), ki mu ni mogel pomagati niti sijajno razpoloženi Dwayne Wade z rekordnimi 50 točkami. Wade se je podpisal pod več kot polovico točk Miamija, soigralci pa ga niso dohajali. Zato pa so v vrstah Orlanda blesteli Dwight Howard (32 točk, 17 skokov), Hedo Turkoglu (20 točk) in Rafer Alston (12 točk in devet asistenc). Orlando je v zadnjih 15 obračunih dvanajstkrat premagal Miami.

Najboljše moštvo centralne skupine in drugo moštvo lige NBA Cleveland Cavaliers je z 99:78 premagalo Detroit Pistons. Indiana Pacers je bilo z 98:91 boljše od Chicago Bulls. Slovenski košarkar Nesterovič je za Indiano le podal, saj je v petih minutah pod obroči vpisal eno asistenco.

Izidi preostalih dvobojev: Toronto Raptors - New York Knicks 111:100, Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 120:117, Houston Rockets - Charlotte Bobcats 99:78, Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 116:87.