Saša Farič in Filip Flisar sta se med 32 finalistov vsak v svoji konkurenci uvrstila z 18. časoma. Danes sta oba tekmovanje zaključila že po osmini finala, prvem krogu na izpadanje, in se oba na koncu znašla na 22. mestu.

A za 21-letnega Mariborčana Filipa Flisarja, člana SK Branik, ki je šele drugič nastopil v finalu tekme svetovnega pokala, so to prve točke v svetovnem pokalu, hkrati je to najboljša uvrstitev slovenskega smučarja v krosu za svetovni pokal med moškimi. Doslej sta 27. mesto dosegla Primož Vrhovnik in Simon Jecl.

Lahko bi se izteklo tudi dosti bolje, saj je Flisar dobro začel. Po gneči na prvem skoku je v prvi zavoj prišel na drugem mestu za svetovnim prvakom, Čehom Tomašem Krausom, in pred zmagovalcem prejšnjem tekme v Vancouvru, Kanadčanom Christopherjem Del Boscom, in Švedom Michaelom Forslundom. Na repih Krausovih smuči je bil na poti v četrtfinale, dokler se mu na polovici proge ni odpela smučka. "Ne vem, kaj je narobe, imam najboljšo opremo proizvajalca. Res škoda," je bila njegova edina izjava.

Saša Farič je naredila napako na prvem skoku po startu, skočila je previsoko in pristala "na nos", tako da je v prvi zavoj prišla na zunanji strani skupine, ki jo je zrinila mimo vratc.

Že v sredo sta zunaj finala ostala Matej Adorjan, ki je storil eno večjo napako in dosegel 38. čas, ter Simon Jecl, ki je na treningu težje padel na ciljnem skoku in bil nato pri svojem nastopu na čas malce preveč zadržan ter dosegel 40. čas.