"Na papirju smo favoriti, nekaj povsem drugega pa bo stanje na parketu. Spoštujem ekipo Laškega in trenerja Aleša Pipana, ki je v tej sezoni dokazal, da je v svoji dvorani popolni gospodar. Zagotovo nas čaka težka preizkušnja," je na novinarski konferenci v Laškem dejal trener zelenobelih Jure Zdovc. Ljubljančani na prvi tekmi, v četrtek ob 20. uri proti Zlatorogu, ne bodo mogli računati na Mirzo Begića, ki mora odslužiti kazen ene tekme prepovedi igranja zaradi izključitve v finalu lanskega pokala, prav tako pa ne bosta smela igrati Mirza Sarajlija in Matic Sirnik, saj sta v tej sezoni pokala Spar že nastopala za mladinsko ekipo Uniona Olimpije. Ker pravila pokalnega tekmovanja določajo, da mora imeti vsaka ekipa v svojih vrstah vsaj šest domačih igralcev, bosta na klopi Uniona Olimpije sedela še dva kadeta Miha Gabrovšek in Luka Grum.

Tudi Zlatorog bo nastopil nekoliko oslabljen, saj je Dario Krejić v tej sezoni v pokalnem tekmovanju že igral za TCG Mercator. "Veseli smo, da smo ob 40. obletnici delovanja kluba v Laškem dobili organizacijo zaključnega turnirja. Žal nam je žreb že v četrtfinalu namenil najboljšo ekipo. Odigrali bomo po najboljših močeh, če bo to dovolj za presenečenje, pa bomo videli v četrtek zvečer," je dejal trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Zanimivi bodo tudi ostali trije četrtfinalni obračuni. Samo v prvem, ki je na sporedu v četrtek ob 17.30, je Helios izrazit favorit proti Zagorju, v petkovih dvobojih, Elektra Esotech - TCG Mercator (17.30) ter Geoplin Slovan - Krka (20.00), pa se lahko zgodi marsikaj. Zlasti to velja za zadnjo četrtfinalno tekmo, v kateri bodo mladi neobremenjeni Ljubljančani napadli oslabljeno zasedbo iz Novega mesta. Za slednje je zaključni turnir pokala Spar prišel ob zelo nepravem času, saj imajo kopico poškodovanih igralcev. Potem ko sta se po poškodbah v ekipo vrnila Davor Marcelić in Smiljan Pavić, je Krka že pred 14 dnevi ostala brez kapetana Simona Petrova, ki si je poškodoval prst na roki, pred kratkim pa še brez Jacka Ingrama. Po zdravniških predvidevanjih bo z igrišč odsoten vsaj tri tedne. Bo pa zato, če bo do petka urejena vsa dokumentacija, za Krko prvič zaigral 27-letni hrvaški branilec Ivan Tomas.

Polfinalna obračuna sta na sporedu v soboto ob 17.30 in 20. uri, finale pa bo v nedeljo ob 17.00.