"All-Star Weekend" se je začel s tekmo med novinci in igralci, ki so v ligi že drugo leto. Pred začetkom obračuna so za velike favorite veljali slednji, saj so dobili zadnjih šest dvobojev. Da se je tradicija nadaljevala, je poskrbel košarkar Oklahome Cityja, lanskoletni novinec leta, Kevin Durant, ki je dosegel neverjetnih 46 točk. "Zelo sem se zabaval. Vesel sem, da sem lahko del vikenda vseh zvezd, še bolj pa, da sem osvojil nagrado MVP. Na tekmi sta nastopila tudi soigralca Jeff Green in Russell Westbrook, kar je za klub velika čast," je dejal nasmejani Durant, ki je za deset točk prehitel leta 2004 postavljen rekordni izkupiček Amareja Stoudemireja.

Za enega najbolj pričakovanih dogodkov je veljalo tekmovanje v zabijanju. Zmago je slavil le 175 centimetrov visoki igralec New York Knicks Nate Robinson, ki je v finalu tekmovanja preskočil centra Orlanda Dwighta Howarda. "Rad bi se zahvalil Dwightu, ki se je izkazal za pravega športnika, ko mi je dovolil, da ga preskočim. Z veseljem bi z njim delil prvo mesto, pokal pa bi razrezal na pol," je v šali dejal Robinson. "Nate the Great" (Nate Veliki, op. p.) je tekmovanje v zabijanju osvojil že leta 2006, letos pa so z glasovanjem po internetu zmagovalca odločili gledalci širom sveta. Robinson je prejel 52 odstotkov glasov, medtem ko jih je Howard 48. Zmaga v tekmovanju v metanju trojk je romala v roke igralcu moštva Miami Heat Daequanu Cooku, ki je bil boljši od košarkarja Orlanda Rasharda Lewisa. Ta je igralcu Vročice pokal bolj ali manj izročil sam, saj je v finalu metal porazno in dosegel le sedem točk. Cook je z nasmeškom na ustnicah stopil do stojal, ki držijo žoge, in v 60 sekundah dosegel 19 točk ter tako slavil naslov najboljšega metalca trojk v ligi NBA.

Svoj pečat je na dogajanju v Phoenixu pustil tudi komisar lige NBA David Stern, ki je razglasil, da so lovoriko za najkoristnejšega igralca (MVP) finala poimenovali po legendarnemu Billu Russellu.