Slovenske so dosegle lep ekipni uspeh. Mateja Robnik je bila po prvi progi deseta, na koncu pa dvanajsta, s čimer je le za eno mesto zaostala za svojo najvišjo uvrstitvijo svetovnega pokala. Ana Drev je po vrnitvi po poškodbi uprizorila dve daleč najboljši vožnji, z napadalnim nastopom pa se je prebila na 14. mesto. Maruša Ferk je bila 27.

Po prvi progi je kazalo, da je Črnjanki na velikem tekmovanju spet zmanjkalo dinamita. A čeprav je bil zaostanek velik, si je 25-letna Korošica pripravila dobro izhodišče za napad, ki ga je izkoristila kot še nikoli doslej. Ko so z naskokom zaostajale članice elitne sedmerice - Maria Pietilae Holmner, Elisabeth Görgl in Denise Karbon, ter Anja Paerson, je postalo jasno, da se obeta vrhunski rezultat. Napadu iz ozadja (najbližja zasledovalka je na drugi progi zaostala za 74 stotink, druga celo za sekundo in 20 stotink) nista bili kos niti vodilni po prvi progi Kathrin Zettel in Finka Tanja Poutiainen, ki se je uvrstila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Nasmejan je bil predvsem slovenski trener Janez Slivnik, ki je vrsto let vodil Tino Maze, v zadnjih treh sezonah pa je vodja finske reprezentance.

"To je noro. Na drugi progi sem napadla na vso moč. Ko sem prišla v cilj, sem vedela, da mora to biti dovolj za kolajno. O zmagi nisem razmišljala. Ko pa je prišla, je bilo neopisljivo," je evforično pojasnjevala 24-letna Kathrin Hölzl. "Po prvi progi sem bila besna kot ris. Sneg se mi je lepil na očala in sem videla zelo slabo, zato nisem mogla napasti. V drugo nisem imela česa izgubiti. Napadla sem in se je izšlo," je na tiskovni konferenci po dirki razlagala Tina Maze. Tretjeuvrščena Tanja Poutiainen pa je pojasnila: "Nisem najbolj zadovoljna, saj druga proga ni zdržala, da bi lahko bolje napadla. Kaj sem si rekla, ko sem videla, da sem osvojila novo kolajno? Nove stopničke (četrte na svetovnih prvenstvih - op. p.)."

S srebrno kolajno je Slovenija v Val d'Iseru postala enajsta država z odličjem. Največ kolajn pred zadnjimi tremi preizkušnjami SP so osvojili Švicarji (eno zlato, tri srebrne in eno bronasto), najuspešnejši pa so po zaslugi Lindsey Vonn Američani z dvema zlatima odličjema. Vonnova zaradi poškodbe palca na roki včeraj ni nastopila, neuspešno pa se je po poškodbi kolena vrnila na sceno branilka veleslalomske lovorike iz Areja Nicole Hosp, ki je na 23. mestu zaostala za več kot štiri sekunde.