"To zlato kolajno posvečam Danielu Albrechtu. Upam, da bo čim prej ozdravel. Tukaj bi lahko veliko dosegel," je dejal Cuche. Albrecht je pred dvema letoma na SP v švedskem Aareju osvojil naslov svetovnega prvaka v superkombinaciji.

Zdravstveno stanje švicarskega alpskega smučarja se sicer izboljšuje, čeprav ga zdravniki še niso prebudili iz kome. Iz bolnišnice v Innsbrucku, kjer je na zdravljenju, so v torek sporočili, da je napredek pri zdravljenju "počasen, a konstanten". Tekmovalcu so se konec minulega tedna končno ustavile krvavitve v pljučih. Poškodbe se počasi celijo, nadaljuje se tudi zdravljenje z antibiotiki infekcije pljuč. Kljub napredku pa Albrecht še vedno potrebuje aparature za umetno dihanje, do nadaljnjega pa bo še naprej ostal tudi v umetni komi.

Na 25-letnega smučarja njegovi sotekmovalci niso pozabili. Vsak dan sproti jih iz bolnišnice zgodaj zjutraj obvestijo o napredku pri zdravljenju, glavni trener moške ekipe Martin Rufener pa informacije nemudoma posreduje fantom, Albrechtovim reprezentančnim kolegom. "Vemo, da se njegovo stanje izboljšuje, in Dani je stabilen, kar jim pomaga, da lahko malce pozabijo in se maksimalno osredotočijo na tekmovanje." Rufener je še dejal, da so se tekmovalci in trenerji odločili, da se bodo odprto pogovarjali o Albrechtu. "Vsak dan se spomnim nanj in vsak dan so spomini na ta dan boleči," je v torek povedal Rufener.