Nov niz koncertov bo začela 4. julija v Londonu, prvič pa bo nastopila v Werchterju v Belgiji, Marseillu, Hamburgu, Oslu, Helsinkih, Tallinnu in Ljubljani. Ustavila se bo tudi v Romuniji, na Madžarskem, v Srbiji in Bolgariji, so danes, kot piše na spletni strani, potrdili njeni predstavniki. V Madrid, Göteborg in München pa se bo vrnila po več kot 15 letih.

"To je prvič. Še nikoli nisem podaljšala turneje. Veselim se, da bom obiskala kraje, v katerih še nisem bila, in da se bom vrnila v mesta, ki jih imam rada," je nove datume komentirala Madonna.

Posebni gost njene turneje v letošnjem letu bo glasbenik Paul Oakenfold, ki je med drugim sodeloval z U2, Rolling Stonesi, Justinom Timberlakeom, Snoop Doggom, The Cure in Massive Attack.

Po nekaterih podatkih najbogatejša pevka na svetu je na svojo osmo svetovno turnejo krenila 23. avgusta v letovišču Cardiff v Walesu. Na njej predstavlja svoj zadnji album "Hard Candy", s katerim je osvojila vrhove lestvic v več kot 37 državah.

Lani jo je v okviru turneje videlo in slišalo 2.350.285 oboževalcev v 58 mestih, prodaja vstopnic je bila povsod rekordna. Za njene koncerte po Južni Ameriki so prodali 650.000 vstopnic, v Zürichu 72.000, v Londonu 75.000 in v New Yorku 60.364 vstopnic, še piše na njeni spletni strani.