RTV Slovenija ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, pripravila poseben program, v katerega bo vključila tudi Petelinji zajtrk, je povedal Jože Biščak iz Agencije Giedon. Celovečerec bodo na prvem programu TV Slovenija prikazali 11. februarja ob 20.05.

Rekordno število gledalcev, ki je filmu prineslo sedem zlatih rol, Petelinji zajtrk uvršča na tretje mesto najbolj gledanih filmov v Sloveniji. Pred njim sta še Troja, ki si jo je ogledalo 187.507 filmskih navdušencev in Titanik (411.373 gledalcev). Distribucija Petelinjega zajtrka po manjših slovenskih krajih je sicer še v teku.

Poleg zlatih rol, ki jih slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev podeljujeta Društvo filmskih ustvarjalcev Slovenije in podjetje Kolosej, je film na Festivalu slovenskega filma leta 2007 prejel nagrado občinstva ter glavni nagradi za režijo in scenarij (oboje Naberšnik) ter glavno moško vlogo (Vlado Novak), Pia Zemljič pa Stopovo nagrado za najboljšo igralko leta. Naberšnik je prejel tudi Stopovega viktorja za posebne dosežke v letu 2007.

Petelinji zajtrk, tudi nekdanji slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja, je gostoval v zamejstvu, prikazan pa je bil na več filmskih festivalih, med drugim v Madridu, Münchenu, Varšavi, madžarskem Pecsu in Edinburghu, v sklopu retrospektiv slovenskega filma v Bruslju in New Yorku, ter v sklopu predstavitve filmov iz Evropske unije v Washingtonu.

Izraz "petelinji zajtrk" je ljudsko poimenovanje jutranjega ljubljenja. Uporablja ga tudi druščina avtomehanika Gajaša, ki je tudi glavni junak Lainščkovega romana. Dogajanje je umeščeno v avtomehanično delavnico, kjer junaki sanjarijo o ljubezni, avtomobilih in prijateljstvu. Eden od objektov poželenja v knjigi je hrvaška pop zvezdnica Severina, v kateri vsi "mali junaki" vidijo ideal ženske lepote.

V glavnih vlogah nastopajo Primož Bezjak, Vlado Novak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Davor Janjić, v epizodni vlogi pa Severina, ki igra samo sebe. Glasbo za film je napisal Saša Lošić.