Športniki, športnice in vodstvo so se na zahtevno pot podali kar z avtobusom, glavni razlog pa niso zgolj sredstva, pač pa sestava ekipe, ki so jo trenerji oblikovali le nekaj dni pred odhodom. Kljub temu so pri Karate zvezi Slovenije odkrito napovedali borbo za odličja. Od zadnje kolajne, ko je bil uspešen Omer Tabaković, sta namreč minili že debeli dve leti, tako trener športnih borb Franjo Kramberger, kot tudi trener za kate Livius Bunda pa menita, da lahko ekipa vsaj v kadetski konkurenci še preseneti.

"Tako mladi borci, kot so kadeti, ki na prvenstvu nastopajo prvič, lahko vedno presenetijo, saj tekmecev ne poznajo, prav tako pa skoraj nihče ne pozna njih. Vsekakor imamo tu največ možnosti," je povedal Kramberger, ki je na klop trenerja športnih borb sedel pred pol leta. Na drugi strani je Bunda na čelu reprezentance za kate že leto dni, tokrat pa je imel pomoč tudi v najboljšem slovenskem predstavniku, ko gre za kate, Boru Dereaniju. "Že nekaj časa se približujemo najboljšim in enkrat bomo prav gotovo posegli po kolajni. Sestavili smo močno ekipo, tudi trenerski kader je na najvišji ravni, letos smo prav gotovo bolje pripravljeni kot lani," je povedal Bunda.

Slovenske barve bodo v dvorani Coubertin v Parizu branili kadeti Monika Brovč, Klemen Plazar, Tjaša Bertoncelj, Tjaša Ristič, Peter Hudournik, Aljaž Vesenjak, Juš Markač, Žan Luca Potočnik, mladinci Ines Švarc, Žiga Rozina, Almin Salkič, Timotej Umek, Tamara Kovačević, Tjaša Kranjec, Borislava Tešanović, Ljubinka Tešanović, Nina Troha, Renato Subotič, Matic Potočnik, Danijel Rihtarič in Sebastijan Budinha, ter mlajši člani Špela Štefe, Gašper Naveršnik, Patrik Malinovič in Domen Mihelič.

Na preteklih kadetskih in mladinskih evropskih prvenstvih so bili karateisti sicer že uspešni, saj so osvojili šest medalj, od tega tri srebrne (Dalibor Filipič, Celje 2000; Uroš Škarabot, Nikozija 2001 ter Dejan Vozlič, Reka 2004) in tri bronaste (Iztok Štaus, Madrid 1994; Iztok Božič, Sofija 1997 ter Omer Tabaković, Podgorica 2006).