V ekipi so Andrej Jerman, Aleš Gorza, Andrej Šporn, ki bodo tekmovali v superkombinaciji, v obeh hitrih disciplinah, smuku in superveleslalomu, se bodo pomerili Jerman, Rok Perko in Šporn. Gorza bo tekmoval še v superveleslalomu, njegov smukaški nastop je še vprašljiv, bo pa skupaj z Bernardom Vajdičem nastopil še v veleslalomu. V slalomu bodo na startu Bernard Vajdič, Mitja Valenčič in Mitja Dragšič.

V superkombinaciji je odprto še eno mesto, ki ga bo verjetno zasedel Perko. "Počakal bom še na tekme evropskega pokala, v katerem je na začetku sezone uspešno tekmoval Andrej Križaj, ki pa ni nadaljeval v podobnem slogu. Tekmovalcem sem dal še nekaj možnosti tudi v slalomu, kjer sta Matic Skube in Miha Kürner pokazala napredek. Dejstvo pa je, da je precejšen razkorak med tekmami evropskega pokala in najvišjo ravnijo," je dejal Planinšek, ki je bil po nastopih konec minulega vikenda dokaj zadovoljen: "Vrhunski dosežki naših fantov v Kitzbühlu me niso presenetili, saj sem vedel, da so dobro pripravljeni. Razlike med dvajsetim in desetim mestom so pogosto zelo majhne in zato velikokrat odločata športna sreča ali dnevna forma."

Pred SP so v tem tednu na programu še tri tekme svetovnega pokala. "Upam, da bodo naši fantje v Schladmingu in Garmisch Partnerkirchnu dobili dobro popotnico pred SP. Vesel sem, da so Vajdič, Jerman in tudi Gorza minuli konec tedna dosegli dobre izide. Žal se je tekma ponesrečila Valenčiču in Dragšiču, predvsem slednji ima 'v nogah' precej boljše rezultate, vendar se pa odstopu v Zagrebu ne znajde najbolje," je menil Planinšek.

Slovenci na SP niso osvojili medalj od leta 2001, ko je Mitja Kunc posegel po bronu na slalomu v St. Antonu. Skupaj so se Slovenci in Slovenke ovenčali z enajstimi odličji, po zlatu pa je segla le Mateja Svet v slalomu leta 1989 v Vailu. Svetova je najuspešnejša slovenska smučarka na SP, saj je bila še enkrat druga in trikrat tretja.

Val d'Isere, vasica v Savojskih Alpah, bo SP pripravila prvič, prvenstvo pa bo po Chamonixu in Grenoblu tretjič v Franciji. Na gori Solaisu se bodo po novi progi Rhone-Alpes pomerile smučarke na smuku, superkombinacijskem smuku in slalomu ter superveleslalomu, Face de Bellevarde pa bo gostil ostale discipline, tudi najmlajšo ekipno tekmo, ki je na programu SP šele od leta 2005 v Bormiu.