Kovalev je bil sicer eden izmed štirih članov ekipe Montreal Canadiens v začetni peterki Vzhoda. Ob njem so bučen aplavz ob predstavitvi poželi še vratar Carey Price, Mike Komisarek in Andrej Markov. A prav Kovalev je bil tisti, ki je pustil največji pečat na ledu. V rednem delu je zabil dva gola in temu dodal še podajo, ob tem pa je zadel še odločilni kazenski strel. »Navijači so takšni, odkar sem prišel v Montreal. Ne spomnim se niti enega dneva, ko ne bi bili tako strastni in navdušeni. Že na samih treningih se čuti ta navijaška mrzlica. Pridejo nas spodbujat tudi, kadar vadimo. Res je lep občutek, ko si obkrožen s takšnimi navdušenci,« je dejal Kovalev.

Svoje strelsko znanje so sicer pokazali še nekateri zvezdniki vzhodne konference, kot na primer Aleksander Ovečkin (Washington), ki je zadel kazenski strel, v rednem delu pa dosegel gol in dve podaji. Martin St. Louis (Tampa Bay) in Jay Bouwmeester (Florida) sta tekmo končala s po dvema zadetkoma in podajo, tako kot na drugi strani tudi Sheldon Souray (Edmonton) za Zahod. Sicer pa je bila tekma All Star del praznovanj kluba Montreal Canadiens, ki letos praznuje 100-letnico ustanovitve. »To, da je bil ta zvezdniški konec tedna prav v Montrealu, nas je vse zelo razveselilo. Navijači so vendarle obiskali vsako našo tekmo, spodbujali naše hokejiste, vedel sem, da nocoj ne bo nič drugače,« je povedal trener Montreala Guy Carbonneau.

Tekmo v Montrealu sta zaznamovala še dva dogodka. Lepši je ta, da je bil tokratni obračun med Vzhodom in Zahodom drugi najučinkovitejši v zgodovini, več zadetkov (skupaj kar 26) so igralci zabili le leta 2001 v Koloradu. Drugi, redek pojav na tekmah All Star, pa je bila izključitev domačega branilca Komisareka zaradi prekrška nad Ryanom Getzlafom. To je bila namreč prva izključitev na tovrstnih ekshibicijah po letu 2000.