Posmrtnega oskarja je doslej nazadnje in prvič dobil Peter Finch za vlogo v filmu "Network", le dva meseca potem, ko je v 60. letu starosti doživel srčni napad. Ledger je umrl zaradi prevelikega odmerka zdravil v New Yorku lani v starosti 29 let. Ledger je pred poldrugim tednom za isto vlogo negativca Jokerja v filmu o stripovskem junaku Batmanu z naslovom Princ teme (Dark Knight) dobil tudi nagrado Združenja tujih dopisnikov zlati Globus. Film Princ teme je na podelitvi SAG dobil tudi nagrado za najboljšo kaskadersko ekipo.

Letošnja podelitev nagrad SAG je potekala v času pogajanj članov ceha filmskih igralcev in igralk s studiji okrog nove pogodbe, ki še niso končana in govorilo se je tudi o možnosti bojkota. To se ni zgodilo in podelitev nagrad, na katero je z največ nominacijami prišel film Dvom (Doubt), ki govori o spopadih okrog vere in spolnosti na katoliški šoli v Bronxu leta 1964, je potekala brez težav. Film Dvom je na koncu pobral le eno nagrado, to je za glavno žensko vlogo, ki jo je dobila Meryl Streep.

Nagrada za življenjsko delo: igralec James Earl Jones

Vodilni film po nominacijah za oskarje, ki jih bodo v Los Angelesu podelili 22. februarja, Nenavaden primer Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button) je prišel na podelitev SAG s tremi nominacijami in ostal praznih rok. S tremi nominacijami je na podelitev prišel film "Milk" in Sean Penn je osvojil zanj edino nagrado, in sicer za glavno moško vlogo. Kate Winslet je morala priznati premoč Meryl Streep in ostala praznih rok za glavno vlogo v filmu Krožna cesta, vendar pa je dobila nagrado za stransko vlogo v filmu Bralec (The Reader).

"Slumdog Millionaire" je dobil nagrado za celotno igralsko ekipo, ki je v odnosu do oskarjev nekaj podobnega kot najboljši film leta. Film, ki tragikomično prikazuje zgodbo o siroti iz Mumbaija, ki osvoji indijsko različico televizijske oddaje Kdo želi postati milijonar, je pred poldugim tednom osvojil tudi zlati globus za najboljši film leta. Temnopolti igralec James Earl Jones je v nedeljo osvojil nagrado za življenjsko delo, podelili pa so tudi nagrade v televizijskih kategorijah. Komedija "30 Rock" je osvojila tri nagrade, in sicer za celotno igralsko zasedbo v komični seriji, za moško vlogo (Alec Baldwin) in za žensko vlogo (Tina Fey).

Drama "Mad Men" je pobrala nagrado za najboljšo igralsko zasedbo v televizijski drami, televizijska filmska serija o enem od ustanoviteljev ZDA, nekdanjemu predsedniku Johnu Adamsu, pa je pobrala dve nagradi. Za moško vlogo v televizijskem filmu ali miniseriji jo je dobil Paul Giamatti, za žensko pa Laura Linney. Nagrado za moško vlogo v dramski seriji je dobil Hugh Laurie (House), za žensko Sally Field (Brothers & Sisters). Za najboljšo televizijsko kaskadersko ekipo je nagrado pobrala ekipa serije "Heroes".