Običajni postopek je, da vam dajo tablete, ki jih vzamete oralno ali gel oziroma kremo (za vaginalno uporabo). Bolezenski znak bakterijske vaginoze je lahko bel ali rumen izcedek, včasih prepreden s krvjo. Vaginalne stene se lahko penijo od izcedka, lahko pa jih prekriva gnoj. Začetni bolezenski znaki so lahko podobni kot pri Opens internal link in current windowvnetju sečnega mehurja

Kaj povzroča bakterijsko vaginozo?

Po nekaterih virih bakterijsko vaginozo povzročajo bakterije, ki se in neznanih razlogov razmnožijo. Nedavno so izolirali bakterijo Hemophilus vaginalis kot vzrok vaginalne okužbe, podobne trihomoiazi. Izcedek je kremno bele barve ali sivkast. Bakterijo so diagnosticirali z mokrim preparatom – zmesjo vaginalnega izcedka in solne raztopine, ki so jo pregledali pod mikroskopom. Če imate stalno vaginalno okužbo, ki je ni mogoče ugotoviti, potem se je najbolje obrniti na osebnega zdravnika/co, naj vas testira za ta mikroorganizem.

Prenos okužbe

Hemophilus (in nespecifični vaginitis) lahko prenesete na spolnega partnerja, zato morate biti pozorni na boleznske znake. Za hemophilus vam predpišejo nitrofurazon (imenovan tudi Furacin) ali sulfatne svečke.

Obstajajo tudi alternativna zdravila

1. Dva tedna se po trikrat na teden izpirajte z dvema jedilnima žlicama belega destiliranega kisa v dobrem litru vode. Pri zelo vztrajni okužbi dodajte zdrobljen strok česna.

2. Dva tedna se po dvakrat na teden izpirajte z dvema jesenovima koreninama in s 15 gramov galunovčeve korenine, ki ste jih pol ure kuhale v dobrem litru vode. Pomaga tudi hrastovo lubje.

3. Uporabite česnovo svečko in metode, opisane pri kandidiazi (Vložek na primer premažite z navadnim jogurtom in ga namestite na hlačke, v času težav pa je priporočljivo tudi opustiti sladkarije, ki nožnične zaplete še poslabšajo)

4. Odpornost vam bodo močno dvignile brusnice ali brusnične tablete. Kupite jih lahko v vsaki lekarni. Zelo priporočljivo je tudi, da likate spodnje hlačke in da greste po spolnem odnosu na stranišče odtočit urin.

5. Čajno žličko gingsenga in sesekljan strok česna prelijte z dobrim litrom vrele vode. Ko se pripravek ohladi, se izpirajte vsak dan v enem tednu.

Več na: www.sexation.info