V polfinalu je izgubil proti Francozu Sylvainu Dufourju, v boju za tretje mesto pa proti Nemcu Patricku Busslerju. Jernej Demšar, Rok Marguč in Žan Košir so se uvrstili v izločilne boje, a vsi izpadli v osmini finala. Demšarja (10. mesto) je izločil Avstrijec Andreas Prommegger, Marguča (12. mesto) Dufour, Koširja (13. mesto) pa Bussler. V ženski konkurenci je Glorija Kotnik izpadla v kvalifikacijah (21. mesto). Svetovni prvak je postal Avstrijec Benjamin Karl, Dufour je bil drugi, Bussler pa tretji. Pri ženskah je zlato osvojila Švicarka Fränzi Kohli-Maegert, druga je Avstrijka Doris Günther, tretja pa Rusinja Jekaterina Tudegeševa.

Z vidika rezultatov bo svetovno prvenstvo v Gangvoju za slovenske reprezentante hitro pozabljeno, vsekakor pa se ga bodo še dolgo spominjali po katastrofalni organizaciji in po še bolj katastrofalni pripravi proge. "To je sramota. Korejci se teh reči enostavno ne znajo iti. Priprava proge je za njih španska vas, luknje so bile neznosne, še bolj pa so prišle do izraza, ker je tekmovališče strmo. Ne vem, kaj naj v tem trenutku rečem. Najbrž le to, da mi je žal, ker sem v Južno Korejo sploh prišel," je bil takoj po tekmi ogorčen najboljši slovenski deskar Rok Flander, ki tako v Sungvonu ni ubranil ne zlate kolajne v paralelnem veleslalomu, ne brona v paralelnem slalomu s svetovnega prvenstva leta 2007 v Arosi.

A od brona tokrat ni bil daleč. Po odličnih predstavah v kvalifikacijah, v osmini finala in četrtfinalu, potem ko je zanesljivo premagal Italijana Rolanda Fischnallerja in svetovnega veleslalomskega prvaka J. J. Andersona, mu je začelo zmanjkovati moči, kar sta Dufour, ki je na prvenstvu tako kot Avstrijka Doris Günther osvojil še drugo srebrno kolajno in dokazal, da je specialist za slabe razmere, in Bussler znala izkoristiti. Francoz je bil v obeh vožnjah boljši, proti Nemcu pa si je Flander v prvi vožnji priboril prednost, a jo je v drugi najprej zapravil, nato pa pred ciljem storil še napako in končal ob progi.

"Že po včerajšnjem 'rodeu' me je začel boleti hrbet, očitno pa je bilo, da nisem dovolj dobro telesno pripravljen, kar je gotovo posledica bolezenskih težav ob koncu prejšnjega leta. Po dobrih začetnih vožnjah v zaključku nisem več čutil robnika, kar je na strmini velik primanjkljaj," je z jeznim in razočaranim glasom dejal tekmovalec iz Dragočajne: "Zdaj se bom moral pred tekmo svetovnega pokala v Nemčiji za nekaj časa nekam umakniti in premagati žalost. Vem, da sem bil zmožen današnjo tekmo dobiti, a najbolj me boli, ker nisem največji krivec, da je nisem."

Loterija je pripadla mlademu Avstrijcu, lanskemu zmagovalcu svetovnega pokala Benjaminu Karlu, ki je dobil prvo tekmo letošnjega svetovnega pokala, se nato poškodoval in se vrnil ravno za svetovno prvenstvo. Zato je po eni strani njegova zmaga presenečenje, po drugi niti ne. Avstrijcu strme proge ustrezajo, s poškodbo pa ni veliko izgubil, saj je telesno pripravljenost lahko normalno vzdrževal. "Za razliko od mene, ki sem bil bolan, je on lahko treniral. Zaradi tega ni bil ob kondicijo. Ker pa je bila proga takšna, kot je bila, tehnične pomanjkljivosti zaradi izpada treninga na snegu niso prišle do izraza. Vsekakor pa zna tudi dobro voziti," je zmago 23-letnega tekmovalca iz St. Pöltna komentiral Flander.