O dovoljenih posegih v propadajoči in kulturno zaščiteni Bellevue so se predstavniki podjetja pogovarjali z načelnikom oddelka za urejanje prostora Miranom Gajškom in podžupanom Janezom Koželjem, njuno stališče pa je podprl tudi župan. Idejni projekt, ki so ga odobrili trenutnemu lastniku hotela, Študentskemu servisu Maribor, še vedno velja in dovoljeni so samo posegi v okviru že izdanih dovoljenj, je na današnji na novinarski konferenci poudaril Janković.

Kot je dodal, je lahko v stavbi samo hotel, spoštovati pa je treba tudi kulturno zaščito. Mestni svet je namreč propadajoči hotel septembra 2007 razglasil za kulturni spomenik lokalnega pomena.

Hotel Bellevue je naprodaj od konca lanskega leta, izhodiščna cena pa je sedem milijonov evrov, piše današnji Žurnal 24. Podjetje Slovenian Invest, ki trži hotel, je po pisanju časnika v enem mesecu dobilo štiri neobvezujoče ponudbe iz Slovenije, Italije, Turčije in Bližnjega vzhoda.

Lastnik hotela kot pomemben dejavnik pri prodaji poleg cene postavlja tudi rok prodaje in sicer najpozneje do konca februarja. Odločitev o tem, s kom bodo podpisali pogodbo za prodajo Bellevueja, bo predvidoma znana že do konca tega meseca, je za Žurnal 24 povedal direktor Študentskega servisa Maribor Marjan Krajnc.

Jordansko podjetje Mawared je po pisanju časnika, ki se sklicuje na neuradne vire, v lasti jordanske vojske in obveščevalnih služb. Za hotel ponuja od 6,5 do sedem milijonov evrov, prenoviti pa ga namerava v hotel najvišje kategorije. Slednje je danes potrdil tudi župan.