Rogla bo decembra prvič gostila tekmo svetovnega pokala v smučarskem teku, današnja preizkušnja pa je bila velik izziv za prireditelje. Tekme celinskega pokala se je udeležilo preko 200 tekmovalcev in tekmovalk iz 13 držav, med njimi je bila tudi Majdičeva, ki se ni odločila za nastop v svetovnem pokalu v kanadskem Vancouvru. Raje se je predstavila slovenskim navijačem in jih znova razveselila z zmago.

Preizkušnja v prosti tehniki s posamičnim startom je dekleta popeljala na pet kilometrov, fante pa na deset. Majdičeva je progo pretekla v času 12:36,2 in pri tem drugouvrščeno Francozinjo Anouk Faivre Picon ugnala za nekaj več kot pol minute. Mirijam Soklič je bila deveta, Maja Benedičič pa 13.

"Res je, nisem se želela preveč utruditi, sezona je še dolga. A sem kljub temu krenila močno že od starta. To se mi je precej poznalo, saj te na tej nadmorski višini ob prehitrem startu hitro začno peči mišice. No, kakorkoli, ko mi je Ivan (Hudač, trener, op.p.) povedal, da sem zelo hitra, sem kar malo upočasnila. Vedno je krasno tekmovati pred domačim občinstvom, vsi pričakujejo zmago, tukaj treniram že 15 let. Je pa proga zahrbtna in res sem malo prehitro začela," je po prihodu v cilj dejala Majdičeva, ki bo nedeljo, ko je na Rogli na sporedu skupinski start, raje izkoristila za nov trening.

"Ta tekma je bila predvsem dobra izkušnja za nadaljnje tekme svetovnega pokala. Proga je zelo zahtevna, naporna, sem v polnem treningu za svetovno prvenstvo v Liberecu in če bom tukaj lahko tekla brez težav, potem lahko zdržim vse. Nisem se odločila za Vancouver, saj je tekem svetovnega pokala več, medtem ko je SP le enkrat na dve leti, zato so zdaj vsi cilji, priprave in treningi usmerjeni tja," je še povedala Majdičeva, ki bi jo časovna razlika v Kanadi precej vrgla iz tira, kar je bil eden poglavitnih razlogov, da je raje ostala doma. Že v četrtek jo čaka pot v Estonijo, kjer bo še ena tekma svetovnega pokala, Majdičeva pa tam ne računa na najvišje uvrstitve, saj se forma stopnjuje za sredino februarja, ko jo čaka Liberec.

Na stopničke se je v konkurenci do 18 let prebila tudi Anja Eržen, perspektivna mlada tekmovalka, ki je na Rogli v cilju zaostala zgolj za Nemko Thereso Niglis. Alenka Čebašek je bila do 20 let četrta, medtem ko sta v moški konkurenci s šestim in sedmim mestom med tekači do 20 let nekoliko izstopala Domen Potočnik in Boštjan Klavžar, Rok Tršan je bil do 18 let šesti. Najboljši v članski konkurenci, moški so tekli na deset kilometrov, je bil po pričakovanjih reprezentant Nejc Brodar, ki je osvojil 19. mesto.

V nedeljo bo na Rogli tekma s skupinskim startom, ženske bodo v klasični tehniki tekle na deset kilometrov, fantje pa na petnajst.