Najboljši slovenski smukač Jerman je blestel že na smukaških treningih. Potem ko je na prvem treningu smuka dosegel drugi čas, je bil v drugem poskusu celo najhitrejši. Danes pa je za trenutno vodilnim Albrechtom, ki je bil najhitrejši s časom 1:46,47, zaostal za 1,48 sekunde. Kot zanimivost omenimo, da je Jerman vpisal deseti čas v prvi vožnji tekme z deseto štartno številko. S tretjim časom je smuk končal italijanski smučar Werner Heel (+1,16).

Na dvanajsto mesto se je s štartno številko šest pognal Andrej Šporn, ki si zaostanek 1,72 sekunde deli z norveškim asom Akslom Lundom Svindalom. Drugi Slovenci so bili danes nekoliko manj razpoloženi. Aleš Gorza (štartna št. 8) je zaostal za 3,12 sekunde, s katerim si je zagotovil 28. čas, Andrej Križaj je bil še počasnejši z zaostankom 3,96 sekunde (41. čas), Rok Perko in Gašper Markič pa sta odstopila. Markič je padel in je vožnjo končal v zaščitni ograji, a po prvih informacijah padec ni imel resnejših posledic, saj se je slovenski tekmovalec takoj postavil na noge. Perko in Markič sta tako ostala brez uvrstitve.

V Wengnu bo ob 13.30 sledil še slalom, v soboto bodo alpski smučarji pomerili moči v smuku, v nedeljo pa jih čaka še slalom.