Lanska sezona je bila za Novogoričana najbolj uspešna doslej. Prebil se je na 32. mesto lestvice ITTF in kot prvi Slovenec nastopil na olimpijskih igrah. Toda na koncu sezone ga je zlomil naporen ritem. Na zadnjih dveh Pro tour turnirjih ni igral po pričakovanjih, tako da je zamudil priložnost, da se uvrsti med najboljših 16 evropskih igralcev, ki se bodo februarja merili na turnirju TOP 12.

"Škoda. Toda na to sem že pozabil. Spočil sem se, devet dni nisem videl žogice. S trenerjem Miranom Kondričem sva med božičnimi in novoletnimi prazniki poskrbela, da sem dobro telesno pripravljen. Vrnil mi je voljo do igranja, tako da optimistično pričakujem nove nastop. Tekmovanje pred domačimi gledalci je bila še pred časom moja nočna mora, toda v zadnjih dveh letih sem dokazal, da se znam boriti tudi proti temu pritisku. Kar naenkrat je to postal moj najbolj priljubljeni turnir. Pred svojimi navijači želim začeti novo pot navzgor," je dejal Tokič, ki je kar nekoliko razočaran nad konkurenco v Velenju.

"Prejšnja dva turnirja sta bila močnejša. Najboljših Kitajcev ni, manjkali bodo tudi nekateri od najboljših Evropejcev. Škoda je, da v Saarbricknu vzporedno poteka še en turnir, ki je za nekatere pomembnejši. Vsekakor pa bo velenjski turnir močnejši kot zadnja dva v Pro touru, na katerih sem izpadel v drugem krogu. Je pa za najboljšimi Kitajci še veliko odličnih igralcev, v Velenju bo nastopil tudi olimpijski prvak iz Aten Korejec Ryu, tako da raje ne bi ničesar napovedoval."

Neposredno so na glavni turnir od domačih predstavnikov in predstavnic uvrščeni še Saš Lasan, Jana Tomazini in Manca Fajmut.