Da bi dokazala, do kakšnega dna je prišel ameriški trg z nepremičninami, Fernandezova omeni hišo, ki je imela celo tri spalnice, njena vrednost pa je bila ocenjena na pičlih 380 evrov.

Pri tako nizkih cenah se lastniki nepremičnin niti ne trudijo zaslužiti pri kupoprodajnih pogodbah. Nepremičnine se enostavno želijo rešiti, da jim ni potrebno plačevati vzdrževanja hiš in davkov na nepremičnine. Neredko se zgodi, da lastniki nepremičnin pri prodaji hiše ne zaslužijo ničesar, saj tistih 500 ali 1000 evrov, ki jih dobijo, takoj dajo nepremičninskemu posredniku kot provizijo. Zgodi pa se tudi, da lastniki zapravijo več za hišo, kot pa zanjo dobijo, saj morajo vanjo vložiti dodaten denar, da so sploh uvrščeni na prodajno listo.

Strokovnjaki ta čas opisujejo kot žalosten, v istem trenutku pa govorijo o času priložnostih, zlasti za Američane, ki imajo stalne dohodke. Večina teh nepremičnin se lahko z relativno nizko vsoto denarja obnovi, lastniki pa lahko za obnovo zaprosijo tudi za državno pomoč.