S prireditvijo v Mariboru je želel pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Južna Koreja od 18. do 24. januarja, začiniti dogajanje in še enkrat preveriti razmerja moči.

Čeprav so bile temperature pasje, kar -15 stopinj Celzija, to ni zmotilo ljubiteljev deskanja, ki so preplavili ciljno areno na Pohorju. "Bil sem presenečen, saj si je prišlo tekmovanje pogledat veliko ljudi. Mraz je sicer naredil svoje, zato so na koncu ostali le tisti najbolj zagreti. Ampak vse skupaj je bilo zelo pozitivno, zato sem zadovoljen," je po koncu dejal Rok Flander, ki je na tekmi zasedel drugo mesto, premagal ga je le Kanadčan Matiew Morison. In res je bila dobra volja navzoča ves čas. Obiskovalci so se zabavali med gledanjem dvobojev, ki so potekali po sistemu Slovenec proti tujcu, ob poslušanju raperjev Murata in Josea, izbiri miss Mammut in vragolijah tekmovalcev.

Kar se navihanosti tiče, je prednjačil Jasey Jay Anderson (slalomski svetovni prvak leta 2001 in 2005, istega leta pa je na SP stopil na najvišjo stopničko tudi v veleslalomu). Ker je Kanadčana Žan Košir premagal že v prvem krogu, so ga gledalci izbrali za srečnega poraženca. Da je z nastopi lahko nadaljeval, se je moral domisliti posebno zvite taktike, ki je prepričala publiko, zato se je enostavno slekel in požel veliko mero odobravanja. Na koncu je zasedel četrto mesto, tretji je bil mladi Košir. "Slekel se je do pasu in že to se mi je zdelo noro glede na temperature. Se je pa izkazal in precej popestril zadevo," se je med smehom spomnil pobalinskega obnašanja odličnega Kanadčana Rok Flander. Kot zanimivost naj omenimo tudi nastop trenerja slovenske reprezentance in svetovnega prvaka iz leta 2001, Švicarja Gilesa Jaqueta, ki je tekmovanje sklenil na 6. mestu.

Nagrada za zmagovalca je znašala 7000 evrov, kaj se je z njimi zgodilo, pa je razkril 29-letni prireditelj iz Dragočajne: "Odločitev glede nagrade sem prepustil tekmovalcem. In so se dogovorili, da si denar med seboj razdelijo. Tako je vsak dobil po tisoč evrov, zmagovalec pa enkrat več."