Prihodnji konec tedna je poleg tega v kanadskem Vancouvru na sporedu tekma svetovnega pokala, kamor pa Majdičeva in trener Ivan Hudač nista odpotovala. V Kanadi bodo tako nastopile tri mlajše predstavnice slovenskega tabora - Vesna Fabjan, Katja Višnar in Barbara Jezeršek -, medtem ko bo Majdičeva premor na tekmah svetovnega pokala raje izkoristila za priprave na Rogli. Letos je namreč na enem od vrhuncev sezone na Tour de Ski že izpolnila del ciljev, s tem ko je bila tretja, čakata pa jo še dva. Eden bo svetovno prvenstvo konec februarja v Liberecu, drugi pa skupni seštevek svetovnega pokala.

Rogla bo naslednji konec tedna gostila peto tekmo celinskega pokala v sezoni, na sporedu bosta pet- (prosta tehnika) in desetkilometrska preizkušnja (klasično) za ženske in deset- (prosto) ter petnajstkilometrska dirka (klasično) za moške. Prireditelji pričakujejo 177 tekmovalcev iz sedmih držav - Avstrije, Švice, Španije, Hrvaške, Nemčije, Francije in Slovenije. Majdičeva bo nastopila le en dan - v sobotni prosti tehniki na pet kilometrov - in bo tako preizkusila trenutno formo. Poleg Majdičeve bo na tekmi tudi reprezentant Nejc Brodar, ki bo tekmoval oba dneva.

Tekma bo tudi generalka za Roglo, ki bo v prihodnji sezoni gostila preizkušnjo svetovnega pokala. "S Petro sva se glede na trenutno pripravljenost in utrujenost odločila, da nastopiva le na sobotni tekmi na pet kilometrov. Rezultat ne bo v ospredju, za nama je težek teden treningov, v skladu s tem tudi pričakujem, da bo Petra tekla bolj po občutku. Rekla sva sicer, da ne bo nastopila s 100-odstotno močjo, bomo videli," je pred tekmo dejal Hudač.