Domače občinstvo v kalifornijskem Sacramentu je lahko uživalo v predstavi Kraljev, ki v novi sezoni sodijo na rep lestvice. Zato je bila zmaga nad favoriziranim moštvom Mavericks še toliko slajša po nizu petih porazov, ki se vleče vse od zadnjega uspeha Sacramenta v dvoboju z Los Angeles Clippers 30. decembra lani. Sacramento je tako vpisal komaj deveto zmago v novi sezoni, ob 29 porazih, zaradi česar je položaj sredi decembra izgubil trener Reggie Theus. Začasno moštvo vodi Kenny Natt, ki je lahko s komaj drugo zmago v zadnjih desetih dvobojih proti Mavericks končno zadovoljen.

Na parketu sta bila ponoči po slovenskem času pod koši še dva slovenska košarkarja, a Udriha nista dosegla. Rašo Nesterović je v slabih sedmih minutah igre vpisal šest točk in dve asistenci za Indiana Pacers, s parketa pa je odšel s sklonjeno glavo, saj je na tekmi proti moštvu Golden State Warriors izgubil s 117:120. Čeprav je Danny Granger dosegel mejnik kariere z 42 točkami, 15 točk od teh je vpisal v zadnji četrtini, je bilo na koncu zelo razgibane tekme, na kateri se je kar 12-krat spreminjalo vodstvo, boljše moštvo Warriors. Najboljši strelec v vrstah Golden Stata je bil Jamal Crawford z 32 točkami.

Z boljšim izkupičkom od Nesterovića se lahko pohvali Saša Vujačič, ki je na parketu skupno preživel 19 minut, v tem času pa je za Los Angeles Lakers prispeval deset točk, dve podaji ter štiri skoke za zmago nad Miami Heat s 108:105. Los Angeles Clippers, moštvo z repa lestvice, je s 103:109 klonilo proti Phoenix Suns, za katere igra Goran Dragič. Tokratni dvoboj je spremljal s klopi. Moštvo Atlanta Hawks je doma moralo priznati premoč Philadelphia 76'ers (94:109).