A zdajšnji poslovni direktor panoge za alpsko smučanje Matjaž Šarabon se je vendarle dogovoril, da Telekom vztraja v smučarski karavani do konca te sezone, močno pa si prizadeva, da bi nacionalni telekomunikacijski operater vendarle nakazal denar še v olimpijski sezoni.

"To je velika želja, saj bi v nasprotnem primeru ostali brez približno 200.000 evrov denarja, ki bi jih bilo sila težko nadomestiti. Če ne bi našli drugega sponzorja, bi morali znova krčiti programe, kar pa si v olimpijski sezoni najmanj želimo," je v sobotnih popoldanskih urah govoril Matjaž Šarabon, ki si je pred sezono želel tudi, da bi našel skupni jezik s Hitom, ki je v minuli sezoni prekinil pogodbo s SZS. "S Hitom sem vzpostavil kontakt, a se nismo uspeli dogovoriti za vnovično sodelovanje. Nadomestilo smo našli v Nacionalni finančni družbi. Prizadeval si bom, da bi do naslednje sezone našli še kakšnega sponzorja. Trenutno tečejo pogovori z dvema slovenskima podjetjema, a imamo do morebitne realizacije še precej dela."

Uspehi so v težkem času izjemno pomembni. Tina Maze si obeta največ v boju za svojo samostojno ekipo, SZS pa za skupni proračun. "Tako kot mi ne moremo funkcionirati brez Tine, tudi ona ne more brez nas. Primerov samostojnih poti je v svetu alpskega smučanja precej, vsi posamezniki pa predstavljajo svojo državo. Zato se je potrebno truditi obojestransko. Moja želja in naloga je, da bi se Tina počutila čimbolj enakovredno v slovenski reprezentanci ter da ne bi zgubljala nepotrebne energije," je za obloženo mizo zaključil Šarabon.