Ostroge so po pričakovanju brez večjih težav ugnale košarkarje moštva Los Angeles Clippers, ki so tako že devetič zapored igrišče zapustili sklonjenih glav. Sicer so gostje v prvi četrtini, ki so jo celo dobili s šestimi točkami razlike, napovedali, da bodo precej trši oreh, toda v nadaljevanju so obstali in navsezadnje prepričljivo izgubili z več kot 20 točkami razlike. Zmaga gostiteljev ni bila vprašljiva, čeprav Tim Duncan, eden od stebrov moštva San Antonia, ni imel svojega dne. Dosegel je le osem točk in štiri skoke v 31 minutah, zato pa je bil z devetimi asistencami nekoliko presenetljivo najboljši podajalec na tekmi.

Najboljši posameznik pri deveti zmagi v zadnjih desetih dvobojih je bil tako Tony Parker, ki je dosegel 19 točk, poleg njega pa so še štirje igralci dosegli več kot deset točk. Michael Finley jih je dosegel 15, Roger Mason je prispeval le eno manj od Parkerja, Matt Bonner jih je dodal 11, medtem ko je Manu Ginobili, ki je tokrat tekmo začel s klopi, dosegel 13 točk. Pri poražencih sta z 21 točkami izstopala Al Thornton in Eric Gordon.

Precej bolj izenačena je bila druga tekma med Dallasom in New Yorkom, v kateri se je zmagovalec odločal v končnici. Domači košarkarji so slabih šest minut pred iztekom igralnega časa s košem Jasona Kidda prešli v vodstvo s 87:86. Sledil je dokončni preobrat, v prid domačega moštva pa je šel tudi porazni, le 25-odstotni met gostov v zadnji četrtini. Slednji so obenem zgrešili vseh zadnjih šest metov iz igre. Tudi pri Dallasu noč na petek ni bila po godu še enemu velikanu lige NBA – Dirku Nowitzkemu. Četrti strelec lige je v 38 minutah dosegel le deset točk, kar je le dve točki več od njegovega najslabšega letošnjega dosežka. Met iz igre je bil zanj dobesedno porazen, saj je bil uspešen le v treh od 13 poskusov.

Nerazpoloženega nemškega košarkarja sta pri zmagovalcih strelsko nadomestila Josh Howard z 19 točkami in Jason Kidd s 16, pod košem pa je bil z 11 uspešnimi skoki najboljši Brandon Bass, ki je bil zavoljo 12 točk tudi edini z dvojnim dvojčkom pri zmagovalcih. Dvojni dvojček je dosegel tudi gostujoči košarkar David Lee (15 skokov in 13 točk), strelsko pa sta bila od njega bolj uspešna Chris Duhon (24) in Wilson Chandler (21). Gostje so več pričakovali tudi od povratnika po poškodbi, centra Eddyja Curryja, a je odsotnost na 33 zaporednih tekmah vendarle pustila večje posledice, tako da je slednji k devetemu zaporednemu porazu New Yorka v Dallasu (New York tam ni zmagal vse od decembra leta 1999) prispeval le dva skoka.