Prireditev Športnik leta JZS 2008 je zveza priredila v Kazinski dvorani mariborskega Narodnega doma, celotno dogajanje pa sta popestrila glasbena umetnika Dada in Marko iz Maribora. V sproščenem vzdušju so se mojstri "mehke poti" poslovili od leta 2008, ki je judu v Sloveniji po zaslugi Lucije Polavder prineslo novo olimpijsko kolajno (bron). V prihajajočem letu sledita dva vrhunca sezone, prvi bo evropsko prvenstvo v Tbilisiju konec aprila (24.-26.), drugi pa avgustovsko svetovno prvenstvo v Rotterdamu (26.-30.). Do takrat čakajo reprezentante še tekme svetovnega pokala, domače preizkušnje in kadetsko evropsko prvenstvo, ki ga bo konec junija (26.-28.) gostil Koper.

V članski kategoriji sta najboljša kluba minulega leta pri članicah Sankaku, pri članih pa Bežigrad. Skupno si je naslov najboljšega kluba v minulem letu pri članicah priboril Sankaku, pri članih pa Olimpija. Zmagovalec slovenskega pokala 2008 je Judo klub Sankaku iz Celja.

Članska judoista leta sta takole strnila svoje vtise: "Najlepša hvala za to priznanje. Veliko mi pomeni, pa čeprav sem ga letos dobila tretjič zapored. Še naprej se bom trudila in upam, da bom tudi v prihodnje dosegala takšne rezultate," je povedala Lucija Polavder. Sedej pa jo je dopolnil: "Zelo sem zadovoljen s to nagrado. Kot kaže, grem po Lucijinih stopinjah. Letos sem jo dobil drugič in upam, da jo bom še kdaj."