Kot je Kranjc povedal po srečanju s prometnimi ministrom Patrickom Vlačičem, ki je tudi sam pred leti vodil portoroško letališče, je družba v prvih enajstih mesecih lani ustvarila za 15 odstotkov več poslovnih prihodkov kot v enakem obdobju predlani, čisti prihodki pa so se zvišali za šest odstotkov.

Od nastopa novega vodstva družbe, Kranjc je vodenje letališča prevzel avgusta lani, pa so se prihodki močno popravili. V obdobju avgust-november lani je Letališče Portorož ustvarilo za 32 odstotkov več prihodkov kot v prvih sedmih mesecih lani, je dejal.

Lanska izguba bi bila nižja za več kot 40.000 evrov, če družba ne bi izplačala odpravnine nekdanjemu direktorju Ljubu Miliču in sklenila nekaterih poravnav. Kranjc pričakuje, da se bodo lastniki letališča - največji je z 30-odstotnim lastniškim deležem Aerodrom Ljubljana, večji lastniki pa so še piranska občina (več kot 29 odstotkov), Istrabenz in Luka Koper (po 15 odstotkov) ter Cestno podjetje Koper (10 odstotkov) - dogovorili o njegovi usodi. Kot so zagotovili, naj bi se sestali v prvi polovici januarja, skupščina družbe pa naj bi bila konec meseca.