Trener domačega moštva Doug Bradley se je spet soočil s težavami pri sestavi moštva, saj v ekipi ni bilo rahlo poškodovanega Aleša Kranjca, že nekaj tekem je odsoten Andrej Hebar, že drugo tekmo zapored pa je zavoljo bolezni izpustil Damjan Dervarič. Priložnost so tako znova dobili mladi igralci, v moštvo pa se je vrnil Uroš Vidmar.

Začetek tekme je bil za domače odličen. Prvo izključitev gostov v drugi minuti je že po 14 sekundah uspešno končal Anže Terlikar in poskrbel za val navdušenja na tribunah. Isti igralec pa je poskrbel tudi za lepo vodstvo po prvem delu ob koncu tretjine, vmes pa so imeli oboji po nekaj priložnosti, a sta bila oba vratarja, Seamus Kotyk pri gostih in Andrej Hočevar pri domačih, zelo zanesljiva. Gostje so imeli v zadnjih dveh minutah prvega dela debelo minuto dva igralca več na ledu, toda jeseniška obramba je tokrat delovala čvrsto.

V drugem delu je bila igra podobno živahna kot v prvih 20 minutah, nekaj več od nje so imeli gostitelji, ki pa so premalo streljali. A so se kljub temu veselili vodstva za 3:0, ko so bili spet ekspresno, že po 16 sekundah, uspešni z igralcem več. Tokrat je natančno meril Sabahudin Kovačevič. Ko je že vse kazalo, da se mreži v drugem delu ne bosta več zatresli, so domači naredili napako, ko so imeli igralca več na ledu, darilo pa je s pridom izkoristil Patrick Mössmer.

Gostje so se v zadnjem delu odprli, dvakrat zapretili Hočevarju, ki pa je svoje delo opravil brezhibno, potem pa so domačim četrti zadetek poklonili kar sami. V presledku 28 sekund sta morala na kazensko klop dva gostujoča igralca, darilo pa je v vodstvo s 4:1 spremenil kapetan Marcel Rodman. Varna prednost se je nekoliko stopila že po 39 sekundah, kajti gostje so zadeli še enkrat z igralcem manj. A so Jeseničani vse napade odbili in zmago potrdili s strelom na prazna vrata in golom Tomaža Razingarja.