Zanimivo je, da je bil Kozmus že lani izbran za najboljšega slovenskega športnika, naziva najboljšega med Bloudkovimi nagrajenci pa se je veselil prvič, saj so lani najboljši slovenski športniki, trenerji in strokovni delavci za najboljšega izbrali Mitjo Petkovška.

"Vsaka nagrada mi nekaj pomeni. To je dokaz, da ljudje spremljajo šport in da nas cenijo, kajti športniki vložimo veliko dela v treninge in tekme. Veseli smo, če s svojimi uspehi osrečimo tudi druge. Vsaka nagrada je nekaj posebnega, ne glede na to, kdo jo podeljuje. Ker so me za najboljšo izbrali Bloudkovi nagrajenci, ki so prav gotovo dobri poznavalci športa, sem še posebno počaščena. Letos sem prvič dobila to nagrado, enako kot za športnico leta, in upam, da bom čim dlje na vrhu. A je treba poudariti, da imamo zelo veliko odličnih športnic, zato se je težko prebiti med najboljše," se je priznanja veselila Sara Isaković.

Tudi Primož Kozmus je bil izjemno počaščen: "To priznanje mi veliko pomeni. Izbrali so me Bloudkovi nagrajenci, ki vedo, kaj pomeni trud in koliko dela je potrebno vložiti v uspeh. Ta nagrada ima veliko težo. Zlato kolajno z olimpijskih iger slavim že vseskozi in ne le v decembrskem času, zaradi Dnevnikove nagrade pa imam še en razlog za slavje. Upam, da bo tudi leto 2009 tako uspešno, za cilj pa sem si zadal kolajno na svetovnem prvenstvu, medtem ko je dolgoročen načrt svetovni rekord."